1. liga

Tři na nikoho? Jen se divíte, smál se Smekal. Chycené šance ho nakoply

Jedním ze strůjců zlepšených výkonů Jestřábů Přelouč v průběhu podzimní části byl brankář Petr Smekal, který se stal hlavní hvězdou duelu i proti Poličce. V utkání inkasoval pouze jednou, vychytal všechny nájezdy a navíc během zápasu musel čelit řadě velkých šancí soupeře.

A jednou z nich byl i protiútok Komety ve třech hráčích pouze proti domácímu brankáři, s čímž si Smekal taktéž bravurně poradil.

Dva body jsou zlaté

Přelouč dokázala na domácím hřišti porazit Poličku 2:1 na nájezdy. Vzhledem k závěrečné přesilovce pět na tři měla šanci na tři body, panuje i přesto v týmu spokojenost?

Určitě, je to úspěch. Dva body s Poličkou jsou vždy dobré a možná ani neodpovídají průběhu zápasu. Postupem času Kometa zabrala a my odešli, přišla vyloučení a hosté měli řadu šancí. Naopak na konci jsme hráli dlouhou dvojnásobnou přesilovku a kloudně jsme ani nevystřelili. Nájezdy byly již loterií, my jsme je strašně dlouho nevyhráli a teď se to povedlo. Mě to třikrát trefilo a podařilo se nám jeden proměnit. Dva body jsou zlaté.

Troufám si tě označit hvězdou zápasu, protože jsi pochytal řadu samostatných úniků soupeře. Jak se ti chytalo?

Úplně výborně. V první třetině jsem si na míček takřka nesáhl, jenže ve druhé to začalo lítat. Chytil jsem několik velkých šancí a to mě nakoplo. Gól mě nesrazil a jelo se dál. Chytalo se mi opravdu parádně.

Právě na jednu ze zmíněných šancí bych se chtěl konkrétně zeptat. V jednu chvíli na tebe šli tři hráči soupeře naprosto sami. Co si v tu chvíli gólman vlastně říká?

To bylo strašně rychlé, stane se to ve zlomku vteřiny. Vy se pouze divíte, jak to vlastně může vzniknout. Měl jsem při té šanci velké štěstí, že to hráli doleva a útočník nedokázal balonek zvednout nad beton. Následně jsem ho hned přikryl. Je to o štěstí, není to žádné zázračné chytání.

V nájezdech jste soupeři nepovolil skórovat. Znal jste exekutory soupeře? Přece jen se jednalo o východočeské derby, takže s hráči jste měl možnost se potkat..

Znal jsem pouze Luxe z extraligy, od něj jsem ale čekal něco jiného, než předvedl. Ostatní jsem neznal a myslím si, že to byla výhoda. Že člověk nepřemýšlí, co od nich čekat, a nebo co oni čekají ode mě. Může chytat s čistou hlavou a bez emocí. Dnes mi to vyšlo náramně.

Podzim už musíme doklepat, jsme spokojeni

Na podzim jste v řádné hrací době doma neprohráli. Leží úspěch v povrchu? Jak vám se na betonu vlastně chytá?

Já jsem strašně dlouho chytal v Pardubicích na plastu, poté hromadu let na asfaltu. Je to tak padesát na padesát. Chytá se mi dobře na plastu, ale na asfaltu je to přece jen možná o trochu lepší. Povrch ale příliš neřeším.

Jak to vlastně vypadá v Přelouči s brankáři? Je zde stanovena pevná jednička nebo vás trenér točí pravidelně?

Střídáme se s Petrem Bryknerem. On má vyřízené střídavé starty do Hradce Králové, je to parádní extraligový gólman se vším všudy. Teď jsem měl možnost chytat tři zápasy za sebou, trenér to tak určil, ale další utkání to může být zase úplně jinak.

Přelouč patří v tabulce mezi nejlepší týmy, spokojenost s podzimní částí je tedy zřejmě na místě..

Cítím z týmu velkou spokojenost. Já tabulku moc nesleduji, kouknu se třeba jednou za čtrnáct dní. Minule jsem nás viděl na čtvrtém místě a to mě překvapilo (směje se). Po Poličce se dvěma body bychom taky klesnout neměli, takže příště ještě musíme zvládnout poslední dva zápasy. Snad už to doklepeme, už nyní ale můžeme označit podzim jako úspěšný.