1. liga

Jestřábí tvrz stále nepadla. Přelouč po nájezdech přetlačila Poličku!

Zápas kola v 1. lize přivedl Poličku v rámci východočeského derby do Přelouče, kde se obhájce titulu snažil o ukončení domácí neporazitelnosti Jestřábů v letošním ročníku. Po rychlé inkasované brance měl spoustu času a šancí na otočení skóre, nakonec se mu povedlo pouze srovnat.

V nájezdech uspěl pouze jediný exekutor, domácí Pospíšil vystřelil druhý bod Přelouči.

Opatrný start přinesl vedení Jestřábů

Duel čtvrté Přelouče s šestou Poličkou v první třetině příliš pohlednou podívanou nepřinesl. Diváci se velkého množství branek nedočkali, ani brankáři si v mrazivém počasí své svaly příliš protáhnout nemuseli. Přesto se však domácí Jestřábi dostali do vedení. Luboš Moravec předvedl pohlednou individuální akci, ve středním pásmu se zbavil dvou protihráčů a po překročení modré čáry umístil svoji střelu neomylně do šibenice hostující branky! Vedení domácí celek povzbudilo, do přestávky jsme ale již žádnou změnu stavu nezaznamenali.

Přesilovkové vyrovnání a festival šancí

Pauza hokejbalistům z Poličky pomohla a do druhého dějství nastoupili jako vyměnění. Během několika minut si vypracovali velké množství brankových příležitostí, ale na skvěle chytajícího Smekala dlouho vyzrát nemohli. V největší šanci neuspěl Josef Hejtmánek, jemuž Smekal zlikvidoval únik Poličky ve třech! Nakonec ale přece jen inkasoval, v polovině druhého dějství přišla vyrovnávací trefa z čepele Romana Schauera v přesilové hře Komety.

Trest ve hře domácí nepotrestali, v nájezdech ale brali bonusový bod

Dění ve třetí třetině stále nepřinášelo rozhodnutí, nejzajímavější okamžiky se ale odehrály až v závěrečné pětiminutovce. Právě pět minut před koncem byl za atak domácího hokejbalisty trestem ve hře oceněn hostující Josef Hejtmánek, který tím nabídl Přelouči pětiminutovou přesilovou hru. Nakonec jí domácí ještě zdvojnásobili, početní výhodu pěti proti třem ale potrestat nedokázali. Zápas nakonec v řádné hrací době vítěze nepoznal a dojít tak muselo na samostatné nájezdy.

V dovednostní disciplíně hned v prvním nájezdu skóroval domácí Pospíšil a v konečném součtu se stal jediným střelcem. Petr Smekal i tentokrát svoji branku zavřel a stal se domácím hrdinou. Přelouč zvítězila 2:1 na nájezdy a pozici na čelních příčkách tabulky si tak udržela.

HC Jestřábi Přelouč vs. SK Kometa Polička 2:1 ss (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Moravec (Stoklasa), rozhodující nájezd Pospíšil – 27. Schauer (Hejtmánek J.). Střely: 24:24, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0.

Jestřábi Přelouč: Smekal – Stoklasa, Doležal, Šmíd, Příhoda, Čapek, Menc – Moravec, Svoboda, Hejhal, Horák, Pospíšil, Šimek, Raška, Vorba, Macha.

Kometa Polička: Šupík – Rakos, Hnát, Geba, Hejtmánek J., Škraňka, Tobiáš O. – Kašpar, Lux O., Holec, Schauer, Tobiáš J., Grubhofer, Štefka, Hejtmánek D., Lux F., Martinec, Derka.