1. liga

Prvoligový Olymp nastřílel Keltům 14 branek! Svítkov zaskočil Poličku

Sedmička utkání v 1. národní hokejbalové lize nabídla řadu překvapení. Již v sobotu zaskočili rozjeté Prachatice Kelti, kteří si z jejich hřiště nečekaně odvezli tři body, díky kterým se odlepili z posledního místa tabulky.

Následující den však Kelti schytali čtrnáctibrankový debakl, Polička překvapivě prohrála v Pardubicích a je rázem až čtvrtá.

Prachatice doma zaváhaly, v Liticích již další ztrátu nepovolily

Prachatice v letošní sezoně jednoznačně plní roli černého koně 1. ligy a po posledním víkendu se drží na třetím místě tabulky. A to mohly být ještě výše! V sobotu totiž na domácím hřišti Prachatičtí prohospodařili vypracovaný náskok a proti posledním Keltům nakonec prohráli. Ani velká převaha ale nepřinesla důležité góly a Kelti si tak domů poměrně nečekaně odvezli tři body, díky kterým poslali na poslední příčku plzeňské Litice.

Právě Litice mohly taktéž zaskočit Prachatice, k čemuž jim mělo pomoci i domácí prostředí. S Prachaticemi odehrály vyrovnané utkání a po dvou třetinách stále držely bezbrankové skóre. Závěrečné dějství však vyšlo mnohem lépe Prachaticím, které čtyřmi trefami rozhodly o zisku tří bodů!

Naopak Kelti na sobotní výsledek navázat nedokázali a v Jindřichově Hradci dopadli hodně špatně. Od začátku byl Olymp jednoznačně lepší, soupeře přehrával a velmi rychle nebylo prakticky, co řešit. Již v první části si domácí vystříleli pětibrankový náskok, ze kterého se nakonec vyklubal hrozivý výsledek 14:0!

Svítkov sestřelil Poličku, Karviná stále suverénní

Největším překvapením právě skončeného víkendu byl duel mezi Svítkovem a Poličkou. Obhájce titulu si chtěl z Pardubic odvézt tři body, po tragické první části ale musel své cíle přehodnotit. Nakonec z toho byla porážka v poměru 3:6. „Vstup do zápasu jsme měli velmi špatný, byli jsme ospalí a dělali jsme hrubé chyby. První třetina podle toho skončila tříbrankovým rozdílem. V dalším průběhu jsme se zlepšili, ale závěr zápasu jsme opět nezvládli. Prostě jsme si tentokrát body nezasloužili. Musíme hrát mnohem lépe a dát do zápasů větší nasazení a vůli, v tom byly Pardubice o krok před námi,“ uznal porážku Poličky trenér Pavel Štefka.

Po zaváhání Poličky si Karviná na čele vypracovala již šestibodový náskok. Proti Brnu na vlastním hřišti soupeři nedovolila skórovat a v konečném součtu si došla pro vítězství v poměru 4:0. Z hostujících týmů se dařilo například mladoboleslavským Tygrů, kteří si i přes řadu domácích šancí odvezli domů z východu Čech dva body. Stejně tak se vedlo týmu Jungle Fever, který se díky třem bodům z Třemošné posunul na devátou příčku tabulky.