1. liga

Jihlava s nulou, Prachatice bez bodu. Přelouč vykradla Jungle Fever

O svátečním čtvrtku šlo do boje kromě kompletního extraligového kola i dvanáct mužstev druhé nejvyšší soutěže, která si to v šesti zápasech rozdala o důležité body.

Neomylná i po pátém zápase zůstala Polička, konkurenční Jihlava si k výhře připsala i nulu vzadu a celek Přelouče si překvapivě odvezl plný bodový zisk ze hřiště loňského vicemistra Jungle Fever Kladno.

Šlágr kola pro Poličku, Přelouč zaskočila loňského finalistu

Kometa Polička pokračuje v suverénní jízdě 1. ligou. Pátá výhra v řadě pro svěřence trenéra Pavla Štefky přišla na domácím hřišti proti Dobřanům. Souboj dvou týmů z čela tabulky domácí na svoji stranu naklonili jednou trefou již v první části, další dva góly v prostředním dějství duel rozhodly. Snížení Snacku v přesilové hře bylo málo, Dobřany domů odjely bez bodu. Kometa tak pokračuje na podzim bez ztráty jediného bodu.

Po nevydařené loňské sezoně se z letargie probrali hráči Jestřábů, Přelouč má po čtyřech zápasech devět bodů a kotví na skvělé čtvrté příčce. A co víc, oproti soupeřům okolo má jeden či dokonce dva zápasy k dobru. Další výhra východočeského celku přišla na Kladně, na hřišti Jungle Fever nebyla domácím nic platná ani střelecká převaha ani vedení po druhé třetině, Přelouč třemi trefami ve třetí třetině skóre otočila ve svůj prospěch.

Naopak ani další utkání nepřineslo vítězství pro Olymp z Jindřichova Hradce. Jihočeši si chtěli tři body odvézt z Mladé Boleslavi, jejich plán se zbortil poté, co ve třetím dějství neudrželi těsné vedení. Nakonec z toho byl pro tým kouče Donauschachtla pouze bod za porážku po samostatných nájezdech. Jindřichův Hradec je na třinácté pozici, Tygři se posunuli na příčku jedenáctou.

Třemošná bušila marně, Strašecí otočilo duel s nováčkem

Z dalších čtvrtečních zápasů je důležité zmínit vítězství Buldoků z Brna nad plzeňskými Liticemi po nájezdech, pro hosty se tak jednalo o premiérový bod v letošním ročníku. Jihlavští si pro další tři body zajeli do Třemošné. Domácí Tatran sice vyprodukoval 41 střeleckých pokusů, míček za jihlavského gólmana ale nedostal. Vítězství 2:0 posunulo Jihlavu na třetí pozici v 1. lize.  Nové Strašecí naopak otočilo skóre s Prachaticemi dvěma trefami ve třetí třetině.

Jak duel zhodnotil Václav Pavlík z Nového Strašecí? „Vydřené vítězství. Cením si toho, že jsme dokázali utkání ve třetí třetině zvrátit na naši stranu. Pomohlo nám, že jsme sestavu stáhli na dvě formace. S herním projevem během prvních dvou třetin ale být spokojeni nemůžeme. Stále máme na čem pracovat, ale vítězství před tak krásnou diváckou kulisou samozřejmě těší. Děkujeme všem fanouškům za podporu, i díky nim jsme zápas otočili.“

Výsledky svátečníko kola 28.9:

HBC Tygři Mladá Boleslav vs. TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 3:2 ss (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Střely: 34:43, vyloučení: 4:4, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0.

SK Kometa Polička vs. TJ Snack Dobřany 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Střely: 37:21, vyloučení: 2:3, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0.

HbK Bulldogs Brno vs. HBC Plzeň-Litice 4:3 ss (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)

Střely: 20:20, vyloučení: 1:2, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.

TJ Tatran Třemošná vs. SK Jihlava 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Střely: 31:27, vyloučení: 4:1, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

SK Jungle Fever Kladno vs. HC Jestřábi Přelouč 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)

Střely: 30:21, vyloučení: 3:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

HBC Nové Strašecí vs. HBC Prachatice 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Střely: 27:31, vyloučení: 5:8, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.