1. liga

Trenér posílené Jihlavy Staněk: Našim cílem je být do čtvrtého místa

Celek SK Jihlava zažil v loňské sezoně v 1. Lize výrazné zklamání. Po nepovedeném jaru vyklouzl z postupové osmičky a v posledním duelu definitivně přišel o postup do play-off. Letos mají v Jihlavě daleko výraznější cíle a po kvalitním posílení jsou připraveni bojovat o čelo.

Kluci ukázali bojovnost

Na úvod se ještě ohlédneme za minulým ročníkem. Jak zpětně hodnotíte devátou příčku po základní části? Byl nepostup do play-off velkým neúspěchem?

Před minulou sezónou jsme omladili tým a bylo nám jasné, že zapracování nových hráčů + ztráta zkušených hráčů bude mít za následek herní a pravděpodobně i bodový pokles. Nicméně nepostup do play-off a hlavně výkony v zápasech jarní části sezóny byly obrovským zklamáním. Postup do play-off byl náš minimální cíl. Dál bych se k tomu nechtěl vracet, mám myšlenky již pozitivně nastaveny na tento ročník.

Můžete nám prozradit, jaké se během letní pauzy udály v týmu změny?

Ze slovenské extraligy se nám vrátili, na 1. Ligu nadstandardní hráči, Danko a Střecha. Z extraligového Kert Parku se vrátil gólman Humlíček, takže si troufám říci, že na brankářském postu máme jednu z nejlepších dvojic v 1. Lize. Na střídavé starty rovněž z Kert Parku Praha máme domluveny hráče Blaška a Javorku. Nadále funguje spolupráce s B týmem, budu chtít vyzkoušet do A týmu několik mladých hráčů.

Na Českém poháru skončila Jihlava na šestém místě a byla třetím nejlepším prvoligovým klubem. Může to něco do nové sezóny prozradit?

Český pohár hlavně prozradil, na čem musíme ještě zapracovat. Kluci mi zde ale dokázali, že bojovnost a týmové pojetí nám letos rozhodně chybět nebude. I šesté místo bereme jako úspěch, navíc v základní hrací době jsme neprohráli jediné utkání.

Český pohár byl vydařenou akcí

Co jste vlastně říkal na organizaci Českého poháru? Jak se vám celá akce zamlouvala?

Jak kvalitou týmů, tak pořadatelsky opravdu velmi vydařená akce. Navíc termín byl skvělý pro závěr letní přípravy. Chtěl bych ještě jednou poděkovat organizátorům za perfektní turnaj.

Kromě poháru jste sehráli nebo vás ještě čekají nějaká přátelská utkání?

Mimo Český pohár se konal v Jihlavě 3. ročník Memoriálu Martina Vrátila (věnovaný zesnulému dlouholetému trenérovi).

A co vaše ambice před startem druhé nejvyšší soutěže v České republice?

První liga o šestnácti týmech bude velice náročná, náš cíl je být do 4. místa po základní části.

Zajímal by mě i váš tip na největší favority první ligy v následujícím ročníku…

Pro mě jsou největším favoritem Jungle Fever Kladno a Opava. Dále jsem velice zvědav na tým Prachatic, který by mohl být černým koněm soutěže.