1. liga

Střecha a Danko táhnou Jihlavu. Kanadské body neřeším, to spíš „Dany“, culí se Střecha

Podzimní část druhé nejvyšší soutěže v České republice začala pro Jihlavu velmi skvostně, když se dostala na první pozici celé soutěže. Velkou zásluhou a měrou se na tom podílel prvotřídní útočník Jan Střecha, jenž s Petrem Dankem stále udivují český hokejbalový svět. Petr Danko je zatím v čele kanadského bodování 1. Ligy a Jan Střecha je na 2. místě o pár bodíků za ním. Dokáže se Jihlava přes zimu zformovat a vytáhnout se výš? A co Střecha? Překoná dominujícího Danka? S jakými cíli vyrukuje Jihlava do jarní části? Více informací hltejte v rozhovoru!

5. místo odpovídá našim výkonům
Na začátek bychom se chtěli Honzo zeptat, jak jste spokojený s celou podzimní částí? Přezimujete na 5. místě s 16 body, ale máte 2 zápasy k dobru. Berete to pozitivně?
5. místo podle mě odpovídá našim výkonům. V podzimních zápasech jsme se potýkali s velkými herními výkyvy, takže získaných 16 bodů je asi reálný ukazatel toho, jak na tom jsme.

Konkrétně Vy a Váš spoluhráč Petr Danko jste nasbírali dohromady okolo 60 kanadských bodů, to je až famózní. Jak jste spokojen s těmito statistikami?
Budu jen opakovat „Danyho“ (Petr Danko) slova. Hrajeme spolu už nějaký ten pátek a na hřišti si dokážeme vyhovět, porozumět a na gólové produkci to je znát. Snad nám to ještě nějaký čas vydrží.

Petr Vás o fous předehnal a je zatím na čele bodování 1. Ligy. Máte mezi sebou nějakou přátelskou rivalitu? Hecujete se navzájem, kdo bude mít více bodů?
Já nasbírané kanadské body moc neřeším. To spíš „Dany“ si to hlídá, aby nepřišel o nějakou asistenci. (smích) A tu rivalitu nepociťuji. Jeden hledáme druhého, takže ty body nám naskakují plus minus stejně. Chudák Jarda Růžička, naše levé křídlo z útočné formace. Tomu nahráváme o něco méně, než by se slušelo. (smích)

O svátcích se nacházím v těžké „objemovce“
Jaké jsou Vaše vize do jara?
Konkrétní metu, kam chceme dojít vytyčenou nemáme. Největší radost mně udělá to, když si po zápase v šatně budeme moci upřímně říct, že jsme každý odevzdali maximum. Ať už utkání dopadne jakkoliv. Chybí mi tam od nás větší nasazení.

Ostatní spoluhráči moc kanadských bodů neposbírali, není to trošku frustrující, že na Vás stojí celý tým?
To je bohužel veliký problém. Nemůžeme spoléhat na bodovou produkci jen dvou hráčů. Musí se přidat další, víc se tlačit do brány, do zakončení, vzít to na sebe. Pokud se zápas nevydaří gólově mně nebo „Danymu“, tak nedokážeme urvat žádné body. Jedna ze zásadních věcí, co je potřeba do jara zlepšit.

Jak se budete během zimy připravovat na jarní start 1. Ligy? Co je nutno zlepšit, jak individuálně, tak týmově?
Příprava probíhá již klasicky v tělocvičně, kde bude třeba nabrat fyzickou kondici. To je třeba taky jeden ze základních ukazatelů toho, kde jsme na podzim zaostávali. Já osobně jsem teď o svátcích v těžké „objemovce“, takže bude co potit. (smích) Kde nás ještě tlačí hodně bota je určitě disciplína, důraz před oběma brankami, lepší souhra v pětkách, zakončení, je toho poměrně dost.

Naše skvělé fanoušky ze zápasů nejednou musely bolet oči
Máte nějaký bodový strop, kterého byste chtěl v osobních statistikách dosáhnout?
To nemám. Když jsem byl mladší, tak jsem to sledoval pravidelně, teď už mi udělá mnohem větší radost to, když se snažíme hrát hokejbal, na který se dá koukat. Naše skvělé fanoušky ze zápasů nejednou musely bolet oči.

Na konec se chci zeptat, jak u Vás proběhly vánoční svátky, vyměnil jste botasky za brusle a šel si to ťuknout na „rybník“ s přáteli nebo stále zůstáváte věrný hokejbalu?
Jak už jsem říkal, tak rád jím a Vánoce jsou k tomuto mému koníčku ideální příležitost. (smích) Jinak svátky trávím v poklidu s rodinou, přítelkyní a přáteli. S klukama již plánujeme hokejové „srandamače“, na Silvestra se pak sejdeme na hokejbalovém hřišti, kde si uděláme žízeň na večer. (smích)