CROSSDOCK Extraliga

Kladno je v semifinále, v Letohradu a v Plzni favorité postup neslavili

Čtvrtými zápasy pokračovalo na třech hřištích čtvrtfinále Play off CCM Extraligy, postupová radost propukla pouze v Hradci Králové, kde si oslavy užili hokejbalisté Kladna. Letohrad doma smetl Kert Park, Plzeň doma ubojovala druhé vítězství v sérii proti ústecké Elbě.

SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Běloušek (Věchet, Cvejn), 24. Běloušek (Věchet, Cvejn), 31. Hejtmánek D. (Hejtmánek J., Adamec), 44. Běloušek (Lux O., Vychytil).

Stav série: 2:2.

Úvodní víkend čtvrtfinálové série přinesl dva zápasy s hojným počtem gólů, v Letohradě se ale diváci brankových hodů nedočkali. Po sobotním vítězství 2:0 začal i v neděli lépe Kert Park, který si v úvodním dějství vytvořil řadu brankových příležitostí. Jisté zákroky Šimary ale držely naději Jelenů na prodloužení sezony nad vodou, kterou ve druhé třetině výrazně umocnil útočník Ondřej Běloušek. Domácím vyšel vstup do druhé části na jedničku, právě Běloušek po obtočení branky poslal Letohrad do vedení.

Stejný hráč navíc chytrou tečí Věchetovy střely od červené čáry navýšil náskok Letohradu na 2:0 a výrazným způsobem tím zavelel k pátému čtvrtfinálovému utkání! V závěrečné periodě Jeleni náskok ještě navýšili: Běloušek dokonal hattrick a do střelecké listiny se zapsal i David Hejtmánek. O postupujícím rozhodne až páté utkání ve středu 12. 4. od 19:30 v Praze!

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC ALPIQ Kladno 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 21. Novák (Bacovský, Hrabica), 36. Šimek (Hrabica) – 7. Śrámek (Ogurčák, Rejthar), 31. Štěpánik (Pospíšil), 37. Barnošák (Kohout), 45. Barnošák (Ogurčák).

Konečný stav série: 1:3.

Vítěz základní části z Kladna dokázal ve třetím čtvrtfinálovém střetnutí odpovědět na nečekanou porážku z vlastního hřiště a pozici papírově největšího favorita na zisk titulu v CCM Extralize potvrdil i na východě Čech. Hradci Králové nejprve nebyla pro faul domácího hráče uznána vedoucí trefa, v následné přesilové hře se naopak vedení ujali Kladenští po trefě Šrámka. Ani inkasovaný gól ale Hradecké nepoložil a po zbytek zápasu, jak je jejich dobrým zvykem, pořádně kousali.

Hned dvakrát se domácímu celku podařilo umazat vedení Kladna, rozhodující trefy, které poslaly ALPIQ do semifinále CCM Extraligy, vyprodukoval až Dominik Barnošák. Nejprve ve 37. minutě poslal Kladno do vedení, následně v samotném závěru pečetil gólem do prázdné branky postupové oslavy favorita. Hradečtí se za výkon ve čtvrtfinále rozhodně stydět nemusí, jejich cesta vyřazovacími boji je ale u konce.

HBC Plzeň vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Hanuš (Gřonka), 32. Krch (Vágner, Benedikt), 35. Benedikt (Vágner) – 30. Kváš (Banda), 41. Růžička (Štěpánek).

Stav série: 2:2.

Ústečtí hokejbalisté chtěli v plzeňské hale navázat na vítězství ve třetím čtvrtfinálovém zápase, jejich plány se ale začaly hodně rychle hatit. Domácí hokejbalisty poslal již v osmé minutě do vedení Hanuš, následně na dlouhou dobu oba brankáři zavřely své branky a jednobrankové vedení Plzně trvalo až do konce prostředního dějství, kdy se podařilo vyrovnat ústeckému Kvášovi.

O vítězi utkání nakonec rozhodovala až třetí patnáctiminutovka. Hokejbalisté Plzně dvěma trefami ve 32. a 35. minutě odskočili na rozdíl dvou branek, prosadili se Krch s Benediktem. Elba sice ještě chvíli před závěrečnou sirénou zdramatizovala vývoj gólem Růžička, více již ale nestihla. Plzeňští zvítězili 3:2 a srovnali stav série na 2:2.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Elba DDM Ústí nad...
0 0:0 0
2
HBC Pardubice
0 0:0 0
3
HBC Hostivař
0 0:0 0
4
HBC Hradec...
0 0:0 0
5
HBC Plzeň
0 0:0 0
6
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
7
HBC Tygři Mladá...
0 0:0 0
8
HbK Karviná
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Hokejbal Letohrad
0 0:0 0
11
HBC Kladno
0 0:0 0
12
TJ Snack Dobřany
0 0:0 0