1. liga

Finále rozhodla střelecká potence, shodli se oba trenéři

Kometa Polička zvládla finálové bitvy proti celku Jungle Fever Kladno na výbornou a po třech výhrách v řadě v nejkratším možném čase ovládla celou soutěž.

Krátce po jejím skončení jsme poprosili oba trenéry o rychlé zhodnocení nejen finálové série, ale celé sezony, která se pro oba celky vyvíjela více než příznivě.

Mužstvo má nejlepší roky stále před sebou

„Třetí zápas byl určitě nejtěžší, Kladno hrálo velmi aktivně, výborně napadalo po celé ploše  a nedávalo nám ani metr prostoru pro rozehrávku. Podařilo se nám využít jejich drobné chyby a přečíslení. Nás naopak skvěle podržel gólman Michal Novák a potřebnou výhru kluci doslova vydřeli,“ chválil své svěřence trenér Komety Pavel Štefka.

S celou sezonou tak mohla v Poličce pochopitelně panovat spokojenost: „Lépe to dopadnout nemohlo, takže maximální spokojenost. Letos slavíme 30. let od založení klubu, lepší dárek jsme si nemohli přát. Jsem hrdý na kluky, že v letošním vyrovnaném ročníku dokázali dojít až na vrchol a patří jim velké poděkování. Mužstvo je navíc velmi mladé a věřím, že výkonnostně nejlepší roky má stále před sebou.“

Rozhodně budeme chtít příští rok 1. ligu vyhrát

Na druhé straně naopak panovalo po třetím finále zklamání. „Finále rozhodla střelecká potence klíčových hráčů Poličky. Myslím, že jsme byli opticky lepší, ale bez důrazu v předbrankovém prostoru. Proměňování možností je naší slabinou celý rok. Hráči Poličky využili domácí hřiště, byli důrazní a využívali šance. Tohle bylo přesně vidět ve třetím zápase. My nedali ani nájezd dva na gólmana a střelec Poličky dal všechny tři šance,“ hledal hlavní rozdíly v obou týmech trenér Jungle Fever Kladno Miroslav Zadák.

Přesto ale z celkového pohledu ukázal nováček, že premiérový ročník ve druhé nejvyšší soutěži zvládl s velkou bravurou. „Sezona byla nad očekávání. Tým se dlouho srovnával s vyšší rychlostí soutěže. Rychlost běhání, střelby, čtení hry, atd. Celkově myslím, že úroveň 1. ligy, aspoň u týmů z vyšších pater tabulky, je srovnatelná s extraligou,“ začal hodnocení celé sezony trenér kladenského týmu.

„V zimě jsme doplnili kádr, začali více trénovat pohromadě, na hřišti při tréninku bylo vždy více než 15 hráčů. A to se projevilo adaptací na vyšší rychlost. Jako trenér vidím hodně nedostatků pro příští sezonu, ale tým má zdravé jádro a velký potenciál. Rozhodně příští rok budeme chtít vyhrát 1. ligu. Pohár, co dostala Polička je krásný, a my jej chceme,“ dodal na závěr kouč Miroslav Zadák.