1. liga

Polička je vítěz 1.NHbL! David Hejtmánek rozhodl o titulu hattrickem

Zajímavý ročník 1. národní hokejbalové ligy je u konce! Finálová série vyvrcholila o právě skončeném víkendu na Kladně, kde si Kometa Polička připsala třetí vítězství, tím i titul mistra ligy a právo hrát v příští sezoně CCM Extraligu!

Jungle Fever z pozice nováčka nakonec ke zlatému snu nedokráčel, přesto může považovat ročník za nesmírně úspěšný.

SK Jungle Fever – SK Kometa Polička 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Gengel (Sýkora) – 16. D. Hejtmánek (J. Hejtmánek), 25. D. Hejtmánek (Schauer), 38. D. Hejtmánek (Schauer).

SK Jungle Fever: Solar (Holeček) – Čermák, Voráček, Sikora, Piešťanský, Mareš, Pavlík, Sýkora – Rezek, Jůzek, Vosyka, Javůrek, Eitler, Schnaubelt, Opata, Gengel, Hildebrand, Řebík, Karas, Pilný, Prajzler.

SK Kometa Polička: Novák – Grubhoffer , Geba, Anýž, Dvořák, Adamec, Hejtmánek J., Hnát – Martinec, Hubáček, Tobiáš J., Schauer,  Štefka F., Hejtmánek D., Holec, Kašpar, Cvejn, Štefka M., Adamec.

Konečný stav série: 0:3

Na hřišti v Poličce kladenský Jungle Fever nedokázal ani jednou zvítězit a před vlastními fanoušky na zimním stadionu musel odvracet finálový mečbol. Diváci tentokrát museli čekat na úvodní trefu až do prostředního dějství, kdy se ale dočkali hned třikrát. Kometě se podařilo udeřit 54 sekund po příchodu z kabin, když míček za gólmana Solara poslal produktivní David Hejtmánek. Vedení však celku z Poličky dlouho nevydrželo a kladenští hokejbalisté záhy vykřesali vyrovnání.

Sýkora v přesilové hře připravil zakončení pro kapitána Ladislava Gengela, který se nemýlil a prostřelil jinak skvěle chytajícího brankáře Michala Nováka. Právě gólman Poličky se ve zbytku zápasu stal klíčovým faktorem poličského vítězství. Během duelu pochytal řadu brankových příležitostí soupeře a poté již jen s chutí sledoval, jak na opačné straně úřaduje jeho kolega v útoku.

Svoje, již tak hodně plodné statistiky ve vyřazovacích bojích, ve druhé třetině při vlastním oslabení rozšířil David Hejtmánek, který ve 25. minutě poslal Kometu poprvé v utkání do vedení. Aktivní Jungle Fever neustále dorážel na branku soupeře, důležitého vyrovnání se ale již nedočkal. Definitivní razítko na zlatou radost Poličky udělal sedm minut před koncem znovu David Hejtmánek, který dokonal svůj hattrick! Kometa porazila kladenského soupeře 3:0 na zápasy a po závěrečné siréně mohla slavit vítězství v 1. národní hokejbalové lize!