1. liga

Kometa se bleskovým nástupem Kladna nenechala zaskočit a vede ve finále 1:0!

První finálové utkání druhé nejvyšší soutěže v tuzemsku se odehrálo na půdě fanoušky zaplněné Poličky! Ta se ale musela pořádně divit, jelikož kladenský Jungle Fever na ni nastoupil jako uragán ničící vše na potkání.

Kometa se ale bleskově zažehla do provozní teploty a už to byla pouze ona, která určovala svými brankami ráz utkání. Východočeši se nakonec po obratu ve druhé periodě radují z prvního vítězství, na kterém mělo velkou zásluhu bratrské duo Josef a David Hejtmánkovi.

1. zápas finále play off 1.NHbL: SK Kometa Polička vs. Jungle Fever Kladno 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Hejtmánek D. (Hejtmánek J.), 26. Hejtmánek J. (Schauer, Grubhoffer), 42. Hejtmánek D. (Hejtmánek J., Štefka F.) – 1. Voráček.

Střely: 35:31, vyloučení: 9:10, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.

Stav série: 1:0.

První prvoligový finálový zápas začal lépe pro hosty z Kladna. Ti se hned po 44 vteřinách dostali z první střely v utkání do jednobrankového vedení zásluhou přesně střílejícího Voráčka, jenž nachytal Nováka střežící klec Komety na „hruškách“ – 0:1. Gólman Východočechů a všichni jeho ostatní souputníci se ale z této brzké rány rychle oklepali a svému sokovi ze středních Čech se více než vyrovnali. Pohledné utkání plné soubojů o každý metr poličského plastu ale v úvodní patnáctiminutovce další branku nepřineslo.

Druhou periodu, začali o dost lépe hráči Komety. Po velkém důrazu na brankovišti kladenského gólmana se prosadil David Hejtmánek a rázem tak bylo vyrovnáno – 1:1. Východočeská družina se do toho pustila a tlačila se před branku jinak výtečně chytajícího brankáře Jungle Fever. Ani Kladenští ale nehráli rozhodně druhé housle, nicméně se museli necelé čtyři minuty před koncem druhé patnáctiminutovky sklonit před uměním Josefa Hejtmánka, který svou pumelicí vymetl víko kladenské svatyně a Polička se radovala z obratu a vedení 2:1.

Závěrečná část slibovala ještě hodně napínavou bitvu, a tak se i stalo. Jungle Fever chtěl za každou cenu vyrovnat a protáhnout první finálové klání až do prodloužení či nájezdů. Oba soupeři se dlouho přetahovali, aby si pak šťastnou branku po chybě Kladenských připsal lídr kanadského bodování Komety David Hejtmánek – 3:1. Branka určující dvoubrankový rozdíl přišla před koncem třetí periody, Kladno však ještě mohlo utkání zdramatizovat. Proti by ale sebejistý dorostenec v brance Komety Michal Novák, jenž tak se svými kumpány mohl slavit vedení ve finálové sérii!

Sestava Poličky: Novák – Geba, Anýž, Dvořák, Adamec, Hejtmánek J., Hnát – Štefka F., Holec, Kašpar, Schauer, Štefka M., Grubhoffer, Hejtmánek D., Hubáček, Tobiáš J.

Sestava Kladna: Solar (Holeček) – Čermák, Voráček, Sikora, Piešťanský, Pavlík, Sýkora – Rezek, Jůzek, Vosyka, Javůrek, Eitler, Schnaubelt, Opata, Gengel, Hildebrand, Řebík, Karas, Pilný, Prajzler.