1. liga

Nováček dokráčel až do finále. Vedu tým velkých bojovníků, chválí trenér Zadák

Již tento víkend vypukne finálová série 1. Národní hokejbalové ligy! V Poličce se proti sobě postaví místní Kometa, která vyzve kometu letošního ročníku z Kladna. Celek SK Jungle Fever dokázal z pozice prvoligového nováčka zaskočit favorizované soupeře a dokráčel až do finále!

Zastaví jeho úchvatnou cestu právě celek Poličky, co si myslí lodivod kladenské družiny Miroslav Zadák?

Štěstí přeje připraveným!

Váš tým z pozice nováčka dokráčel až do finále 1.NHbL. Je to zatím snová sezona?

Sezona je výsledek tvrdé práce všech hráčů, nikdo nevidí, jak kluci poctivě trénovali. Všichni soupeři psali o štěstí, s tím nesouhlasím, protože štěstí přeje připraveným a my jsme skvěle připraveni.

Co vlastně proběhlo v týmu před novým ročníkem, věřili jste, že se poskládal tým, který může něco podobného dokázat?

Tým je totožný již druhou sezonu, jen si sedly změny v herních návycích, které jsou podpořeny fyzickým fondem a hrou na čtyři útoky, a to i na tréninkách. Hráči si zvykli na vyšší rychlost.

Pojďme se podívat na průběh prvoligového play-off. Zatím je to jedna velká jízda, do každé série jste vstupovali v pozici outsidera a začínali na hostujících hřištích..

To nám vyhovuje, venku hrajeme bez zábran a tlaku od diváků. Vedu tým velkých bojovníků.

Naposledy jste udolali vítěze základní části z Opavy. V čem tkvěl recept na jednoho z adeptů na nejvyšší soutěž?

Pan Christ je vynikající trenér a můj kamarád. Jestli dovolíte, nechám si to pro sebe na příští sezonu. A soupeři si na to musí přijít sami.

Finále bude boj do poslední vteřiny

Kde vidíte přednosti vašeho celku?

Přednost je ve vyrovnanosti kádru, každý zápas táhne jiný útok, nelze nás bránit jednotlivě.

Ve finále vás čeká Polička. Trenér Štefka v rozhovoru sdělil, že hru vašeho celku příliš nezná. Jste na tom se soupeřem obdobně?

Něco jsme zjistili od přátel z Karviné, něco z našeho posledního zápasu a něco z minulosti, když jsem pravidelně hrál za Kladno extraligu proti Poličce. Uvidíme, jak se nám to povede na hřišti. Jediný strach máme z diváků a rozhodčích, aby nepodlehli tlaku, hrát v oslabení by byla naše smrt.

Přece jen se objevuje otázka, jste po technické a finanční stránce připraveni na postup do CCM Extraligy?

To nejsme, tato otázka není na pořadu dne.

Finále play off se odehraje na zimním stadionu. Očekáváte velkou návštěvu?

Pro kluky to bude svátek, přál bych jim hrát před plnou halou. Já to jako hráč zažil pětkrát na mezinárodní scéně a je to paráda. Pro Jungle Fever je samotné finále historickým úspěchem. Jak to dopadne? My se určitě nedáme zadarmo, bude to boj do poslední vteřiny. Nechtěl bych hrát proti nám. Našel jsem v hráčích geny vítězů a srdce válečníků, od té doby vyhráváme s pokorou a prohráváme se ctí.