1. liga

Klíč k úspěchu? Soustředit se sami na sebe, prozradil trenér Poličky Pavel Štefka

O následujícím víkendu odstartuje vrchol druhé nejvyšší hokejbalové soutěže na našem území. 1. NHbL uvidí první dva finálové souboje, hrát se bude na hřišti v základní části výše postavené Poličky.

Před samotným startem očekávané série jsme zprostředkovali rozhovor s trenérem Komety Pavlem Štefkou, který dokázal se svým týmem dojít až mezi dva nejlepší týmy vyřazovacích bojů!

V nájezdech se karta obrátila na naši stranu

Na úvod se podívejme na semifinálovou sérii s Karvinou. V pátém zápase jste promarnili pětigólové vedení. Co se vlastně stalo?

Začátek druhé třetiny soupeři prostě nevyšel. Během čtyř minut jsme odskočili až na pětibrankový rozdíl, ale věděli jsme, že soupeř nehraje špatně. Dva góly padly v přesilovce, jeden hned po buly, navíc zbývalo spoustu času. Karviná obdivuhodně sebrala síly a začala dotahovat. My jsme byli naopak v přílišné euforii a trochu polevili pod dojmem, že už se nemůže nic stát. 

Jak těžké bylo hráče znovu nastartovat? Přece jen ztratit takový náskok se nevidí každý den..

Bylo to těžké, ve třetí třetině a v prodloužení se Karviná chytila a hrála opravdu výborně, zatímco nám se klepaly ruce.

Nájezdy jste ale již ovládli, je to vaše silná disciplína?

Máme šikovné hráče, kteří nájezdy umí, ale ty měl i soupeř. Tam se karta asi zase obrátila a začali jsme si více věřit my.    

V základní části jste obsadili druhé místo za suverénní Opavou, která je nyní již ze hry venku. Je váš tým v současné době v nejlepší možné formě?

Já jsem v to doufal  celou sezonu, ale vyhlašovat velkohubé cíle se nevyplácí. Chtěli jsme se s Opavou potkat ve finále, jí to ale nevyšlo, takže to bude Kladno.

Play off je víc o hlavě než o formě

Před jarem jste si za cíl dávali účast ve vyřazovacích bojích. Kdy vám začalo docházet, že tento tým, který v Poličce je, by mohl dojít velmi daleko?

To nevím, v play off je to víc o hlavě než o formě. Zápasy většinou rozhodují přesilovky, disciplína, momentální geniální nápad nebo naopak selhání, které by se jindy ani nestalo. Ale tak to v play off je v jakékoliv soutěži. 

Jak velkou roli bude hrát výhoda domácího prostředí?

Doufám, že nám pomůže, přece jenom se na plastovém povrchu cítíme mnohem lépe než na asfaltu.

Jaké jsou silné stránky soupeře z Kladna? Přece jen z pozice nováčka jede ligou spanilou jízdu..

Popravdě řečeno soupeře vůbec neznáme, hráli jsme s ním jen jeden zápas a to ještě úplně první v této sezoně. Ale to je celkem jedno. Soustředit se musíme sami na sebe, tam je klíč k úspěchu.

Přece jen, váš tým je ve finále druhé nejvyšší soutěže, v případě finálové výhry postoupí do CCM Extraligy. Můžete již nyní prozradit, zda by se daly do kupy technické a finanční požadavky a že bychom Extraligu v Poličce viděli?

Nechci, aby to znělo jako výmluva, ale to jsme zatím neřešili, ještě jsme nic nevyhráli. Hokejbalové centrum mládeže (HCM) v současné době nemáme a přiznám se, že technické a finanční požadavky neznám.