1. liga

Bláznivou přestřelku rozhodly nájezdy, do finále postoupila Polička!

Druhá nejvyšší česká hokejbalová soutěž zná finálové složení. Až rozhodující, páté utkání přiřklo finálového soupeře pro celek Jungle Fever Kladno.

Po litém boji v Poličce, kdy se skóre a psychická výhoda neustále překlápěly ze strany na stranu, rozhodly o postupujícím až samostatné nájezdy! V nich zvítězila Kometa Polička, která se tak chystá na boj o postup do CCM Extraligy!

První čtyři zápasy semifinálové série přinesly dvě výhry na obou stranách. Kometa dokázala soupeře porazit 3:1 a 5:3, Karviná si připsala vítězství 4:1 a 2:1. Páté, rozhodující utkání přineslo naprosto jiný průběh. Diváci se v Poličce museli bavit, protože byli svědky čtrnácti vstřelených branek a skvělého hokejbalu.

Již v prvním dějství se hokejbalisté Komety Polička dostali do vedení, soupeř se ale držel a do kabin se šlo za stavu 3:2 pro domácí. Zajímavá prostřední patnáctiminutovka přinesla gólové hody, v jednu chvíli na světelné tabuli svítil dokonce stav 7:2 a Kometa již slavila postup do finále. To bylo ale prozatím předčasné. Karvinští skvělým comebackem stav utkání srovnali a poslali zápas do nájezdů! V nich se prosadili všichni tři hráči Poličky, na což již mohly navázat postupové oslavy do finále 1.NHbL!

Jak utkání zhodnotil trenér postupujícího celku Pavel Štefka? „Byl to bláznivý zápas. Šli jsme poměrně rychle do vedení, které se nakonec vyšplhalo až na rozdíl pěti gólů. I když jsem kluky upozorňoval, že to bude náročné, polevili jsme a Karviná dokázala srovnat. V nájezdech jsme byli lepší a dobře to dopadlo. Soupeř si za druhou polovinu utkání zaslouží velký obdiv. Nikdo z nás podobný zápas nikdy nehrál a možná ani neviděl a jsem velmi rád, že to pro nás skončilo vítězstvím.“

Finálová série mezi Poličkou a Jungle Fever Kladno startuje o následujícím víkendu dvěma zápasy ve východočeské Poličce!

SK Kometa Polička vs. HbK Karviná 8:7 po nájezdech (3:2, 4:2, 0:3 – 1:0)

Střely: 44:48, vyloučení: 7:8, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0.

Konečný stav série: 3:2.