1. liga

Opava končí v semifinále, bitvu Karviné s Poličkou rozhodne pátý duel!

CCM Extraliga již svého nového držitele titulu našla, druhá nejvyšší soutěž však nikoliv. V Kladně a Karviné vrcholily semifinálové série.

Zatímco si domácí Středočeši z Jungle Fever vybojovali nečekaný postup, v Karviné obě mužstva jednou ztratila a o postupujícím se tak bude rozhodovat až v pátém zápase, který se odehraje v sobotu 13.5 na půdě Poličky.

SK Jungle Fever vs. SHC Opava, konečný stav série 3:1

Celek Opavy, který s šestibodovým náskokem vyhrál základní část 1. NHbL, končí v semifinále play off! Po jedné porážce před vlastním publikem hned dvakrát nezvládl prodloužení v Kladně a po porážkách 3:4 po prodloužení, kdy ještě po druhé části vedl o dva góly, a 4:5 se s postupem do nejvyšší soutěže rozloučil. Naopak nováček 1. Národní hokejbalové ligy SK Jungle Fever Kladno se raduje z postupu do finále, ve kterém si zahraje o přímý postup do CCM Extraligy.

Trenér SK Jungle Fever Miroslav Zadák mohl být po postupovém víkendu nesmírně spokojen: „Oba zápasy byly vyrovnané. My jsme dali Opavě šanci našimi chybami, ale oba zápasy jsme chtěli o kousek více. Myslím, že rozhodl náš fyzický fond a neuvěřitelná víra, že vyhrajeme. V obou zápasech jsme do třetích třetin šli se ztrátou dvou gólů, přesto jsme vždy dokázali vyrovnat. Musím uznat, že Opava byla velmi silným soupeřem. Nicméně rád bych pochválil všechny mé hráče za vůli a bojovnost. Oba zápasy měly extraligovou úroveň.“

HbK Karviná vs. HC Kometa Polička, stav série 2:2

Za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy se série přesunula z Poličky do Karviné, kde se čekalo, jak bude domácím vyhovovat prostředí před svými fanoušky a zejména, jak se s ním vypořádá Kometa. Třetí tým základní části vstoupil do utkání lépe a již v průběhu první třetiny si vypracoval těsné vedení. O náskok sice v prostředním dějství přišel a to ho z vítězné dráhy velice vykolejilo. Polička přidala ve třetí patnáctiminutovce ještě tři góly a nakonec si připsala na své konto postupový mečbol.

Karviná věděla, že v neděli bude hrát o všechno. Přesto jí začátek utkání nevyšel podle představ. Kometa sice byla pod převahou soupeře, v úvodním dějství se ale paradoxně jako jediná prosadila ona. Inkasovaný gól tentokrát Karvinou nesložil, domácí hokejbalisté v prostřední třetině skóre otočili ve svůj prospěch. Jeden gól dokonce vstřelili při vlastním oslabení a rozhodli o tom, že o postupujícím se rozhodne až v pátém utkání. To startuje v Poličce v sobotu 13.5.2017 v 16 hodin! Kdo doplní Jungle Fever ve finále?