1. liga

Senzační jízda nováčka pokračuje, Karviná veze z Poličky cenný bod

Již pouze čtyři celky se ucházejí o možnost zahrát si v příští sezoně nejvyšší CCM Extraligu. Kromě favorizované Opavy si velkou míru pozornosti na sebe připoutal celek Jungle Fever Kladno, jenž si právě ze hřiště vítěze základní části odvezl jedno vítězství.

Vyrovnaná je i série mezi Poličkou a Karvinou, šance obou celků jsou tak před následujícím víkendem naprosto vyrovnané.

SHC Opava vs. SK Jungle Fever Kladno, stav série 1:1

Opava poté, co otočila sérii s teplickým Rondem, vyzvala v semifinále play-off největší překvapení letošního ročníku – nováčka SK Jungle Fever Kladno. Hned úvod prvního utkání naznačil, že se Opavští na nevyzpytatelného soka, jenž ve čtvrtfinále vystavil stopku Jindřichovu Hradci, dobře připravili a již v prvním dějství si vypracovali dvoubrankové vedení. Hra se následně vyrovnala, prosazovat se začali i hosté, více než porážku v poměru 3:5 ale odvrátit nedokázali. Všechny tři branky Kladna navíc padly v přesilových hrách.

Hned následující den se hrál na góly mnohem chudší duel, oba celky si mnohem více střežily hru ve vlastní defenzívě. Bezbranková úvodní perioda fanoušky nenadchla, v prostřední třetině již padlo po jedné brance na každé straně. Rozhodující trefu si Jungle Fever Kladno nechalo na závěrečné dějství, ve kterém rozhodlo o důležité výhře v poměru 2:1! Stav série se tak za vyrovnaného stavu přesunuje do Kladna.

Obě víkendová utkání komentoval trenér kladenských Lvů Miroslav Zadák: „První zápas jsme hráli bez pokory, myslím, že jsme potřebovali prohrát. Druhý duel jsme již hráli opět hladově. Tým je skvěle připraven fyzicky a myslím, že máme širší a kvalitnější kádr. Už se těšíme na naše domácí hřiště, které je větší, což našemu fyzickému a rychlostnímu stylu více vyhovuje.“

SK Kometa Polička vs. HbK Karviná, stav série 1:1

Série dvou rivalů, mezi kterými se vždy jedná o vyhecované a vyrovnané zápasy. Nejinak tomu bylo i o závěrečném dubnovém víkendu. Karviná přijela do Poličky s velkou touhou po finálové účasti a již v prvních minutách to ukázala ve velkém stylu. Dvě branky v první třetině byly ještě umocněny další gólovou radostí ve druhé části, o vítězi prvního klání tak bylo poměrně rychle rozhodnuto. Domácí v závěru ještě dokázali snížit na konečných 1:4.

Kometa nemohla být s výkonem v sobotním duelu vůbec spokojena, a proto musela svoji hru výrazně překopat. K úspěchu jí pomohly zejména početní výhody, poličští hokejbalisté ve druhém utkání využili nedisciplinovanosti Karviné a dvěma trefami v přesilovkách naklonili skóre na svoji stranu. Karvinští se tentokrát dokázali prosadit pouze při vlastním oslabení a to bylo na výhru málo, i druhá semifinálová série je vyrovnaná a za stavu 1:1 se přesune do Karviné.