1. liga

Opava upevnila vedení, Svítkov touží po play off. Kelti na úvod dvakrát padli

1. NHbL – Druhá nejvyšší hokejbalová soutěž na českém území odstartovala o posledním únorovém víkendu třemi zápasy, ze kterých ale již můžeme poznat, jak budou mužstva na jaro připravena.

Potlesk patří čtyřbodovému Svítkovu, který ukázal, že to s bojem o play off myslí vážně, či Opavě, jež navýšila své vedení na čele tabulky.

Kelti neudrželi dvoubrankové vedení

Jediné sobotní utkání zaválo mužstvo Keltů do Pardubic, kde se strhl lítý boj o umístění na hranici postupu a nepostupu do play off. První polovina střetnutí vyšla daleko lépe hostujícímu týmu, který měl po dvou vstřelených brankách nakročeno k vítězství. Domácí hokejbalisté však ukázali svoji kvalitu, čtyřmi góly skóre otočili a svému soupeři se dostali na dostřel.

„Po návratu z cest se ve mě mísí zklamání s obavami. Do utkání se Svítkovem jsme vstoupili s odhodláním a touhou po vítězství, vyšly nám vstupy do třetin. Po vedení 2:0 jsme však začali neproměňovat šance a to se nám vymstilo. Místo navýšení vedení soupeř snížil na 2:1 a ovládl hřiště. My jsme se sesypali a prohráli 2:4,“ zhodnotil úvodní jarní duel trenér Keltů Martin Davídek.

Na druhé straně musela se sobotním zápasem panovat spokojenost. „Jsem velmi spokojen s přístupem hráčů a samozřejmě s výsledkem. Potřebujeme každý bod na cestě za play off a vítězství nad soupeřem z vyšších pater tabulky nám i potvrdilo naše možnosti. Velmi dobře nám fungovala defenzivní činnost , ale musíme se zlepšit v ofenzivě. Na každou branku se strašne nadřeme a příště to nemusí stačit. Chtěl bych týmu poděkovat, že se za stavu 0:2 nevzdal a zápas otočil. Když budem věřit ve své schopnosti a bojovat až do konce, budeme vítězit,“ chválil kouč Svítkova Petr Hofman.

Souboj Svítkova s Buldoky musely rozseknout až nájezdy

Následující den přidal Svítkov do tabulky další bod, když v Brně padl s týmem místních Buldoků na nájezdy. Jak zhodnotil duel pardubický trenér? „Velmi těžké utkání, tvrdý soupeř, který pravidelně využívá svého malého hřiště a bere body i týmům z předních míst tabulky. Celý tým zaslouží velkou poklonu za doslova vydřený bod, nájezdy jsou o štěstí. Bod bude velmi cenný!“

To Kelti ani ve druhém jarním zápase bodovat nedokázali. Na hřišti lídra opět rychle vedli, i přes střeleckou převahu soupeře ještě patnáct minut před koncem drželi remízový výsledek. Nakonec se však ukázaly zkušenosti na straně Opavy, která utkání zvládla a zvítězila 3:1. „Do Opavy jsme odcestovali bez nemocného obránce Bureše a rozpoložení mužstva nevěstilo nic dobrého. Ovšem opak byl pravdou. Rvali jsme se o body srdnatě. Šli jsme do vedení a i přes velký tlak domácích jsme drželi vedení. Ve druhé třetině soupeř vyrovnal, my měli několik vyložených gólových šancí, které jsme nevyužili, a Opava šla do vedení po našem nešťastném vlastním gólu. Nepomohla ani závěrečná power-play. I přes prohru jsme podali bojovný výkon, a pokud se takto budeme rvát do konce základní části, není play off utopií.“

O následujícím víkendu se již program 1. národní hokejbalové ligy rozjede naplno, do hry se zapojí hned šestnáct mančaftů!