1. liga

Litice zaskočily Karvinou, Třemošná zase Olymp. Kelti nastříleli Tygrům desítku!

1.NHbL – Podzimní část sezony se velkým tempem řítí ke svému konci, o prvním listopadovém víkendu si v souboji o čelní příčky mírně pohoršila Karviná, která nečekaně nestačila na předposlední Litice a Olymp Jindřichův Hradec, který padl s Třemošnou.

Do pohody se naopak dostávají Kelti, kteří si s chutí zastříleli proti mladoboleslavským Tygrům.

Třemošná s Liticemi slaví skalp favoritů

Hokejbalisté Dobřan a Karviné měli o právě skončeném víkendu napilno, obě mužstva odehrála dvě utkání. V sobotu se týmy poměřily spolu a již po první třetině bylo jasné, kdo získá bodový zisk. Karviná potvrdila roli favorita a zejména díky čtyřem trefám v úvodním dějství brala tři body za výhru 8:5. Hned následující den ale zamířila do Plzně, kde proti Liticím sice byla střelecky aktivnější, po stránce využívání brankových příležitostí se ale dařilo domácím, kteří nečekaně zvítězili poměrem 3:1. To největší konkurent Karviné v boji o čelo tabulky z Opavy proti Dobřanům nezaváhal a upevnil si pozici na prvním místě.

„Do utkání jsme vstoupili aktivně a již od začátku jsme šneky tlačili v jejich obranném pásmu. Soupeř však paradoxně šel do vedení jako první. Ve druhé třetině jsme ještě přidali a dokázali jsme vstřelit čtyři branky, což zřejmě rozhodlo zápas. Hráli jsme disciplinovaně a škoda jen, že jsme víckrát nepřekonali výborného brankáře Marka, který chytil minimálně tři jasné góly. Přiští týden nás čeká další zápas o první místo s Karvinou, která nám má co vracet. Doufám, že tenhle zápas bude oslava hokejbalu,“ věří opavský Jonáš Grufík.

Díky karvinskému zaváhání se mohla na druhé místo tabulky vyšvihnout Polička, povinností bylo ale odvézt z Pardubic plný počet bodů. Kometa si za tímto cílem šla hned od úvodní minuty a po třech vstřelených gólech v první části bylo prakticky rozhodnuto. Svítkov v závěru sice mohutně dotahoval, na více než porážku 3:5 to ale nestačilo. Stejně tak se manko z prvních dvou třetin snažil umazat Chlumec nad Cidlinou, po další prohře se ale usadil na úplném chvostu prvoligové tabulky.

Nejvýraznější výsledek jsme zaznamenali v zápase Keltů s Boleslaví, kdy se domácí prosadili hned desetkrát. „Potřebovali jsme zabrat a plně bodovat. To se povedlo. V prvních minutách byl soupeř střelecky aktivní, ale pak uz jsme měli režii v rukou my. Dobrý pohyb, střelba, kombinace a nebojácnost na kluzkém terénu, to byly hlavní atributy včerejšího utkání. Využili jsme všech oslabení i přesilovek. Takový zápas jsme potřebovali a teď zbývá jej „jen“ za týden potvrdit v Třemošné,“ vyjádřil se po vysoké výhře svých svěřenců trenér Keltů Davídek.

Teplice přetlačily nováčka, Jihlava s nulou vzadu

Dále se o pozice v elitní šestce uchází celek Jindřichova Hradce, který ale o posledním víkendu také zaznamenal ztrátu, když se bez bodu vracel ze hřiště Tatranu Třemošná. To Rondo Teplice před vlastními fanoušky nezaváhalo. Proti nováčkovi z Kladna se po brance ve druhé třetině dostalo do vedení, navýšení náskoku hokejbalisty Ronda ještě více uklidnilo. Při závěrečné power-play dokázal Jungle Fever pouze snížit a domů se tak vracel s prázdnou.

Duel nám zhodnotil trenér vítězného celku Teplic Josef Brda: „V pohledném utkání jsme měli o něco více ze hry, zúročit se to podařilo až těsně před druhou přestávkou, po pěkné kombinaci Jarkovského s Bačákem se prosadil z dorážky Kubeš. Ve třetí třetině využil Jarkovský přesilovou hru, až v poslední minutě hosté korigují, nicméně důležité body zůstávájí doma. Jsme rádi, že se nám podařilo doma opět naplno bodovat, opět nám chyběla řada opor, o to větší cenu má vítězství, všech deset hráčů a brankář utkání zvládlo výborně. Citlivě utkání řídila i dvojce rozhodčích, která tak přispěla k oboustranné kvalitě utkání.“

Žádná gólová přestřelka se neurodila ani v Jihlavě, kam dorazil východočeský celek Přelouče. V utkání byly k vidění jen dva góly a vítězství domácích v poměru 2:0. Hodnocení duelu se ujal přeloučský Tomáš Dvořáček: „V Jihlavě se i přes nepřízeň počasí odehrálo vcelku zajímavé a vyrovnané utkání, ve kterém jsme bohužel nenašli úspěšného střelce. Přestože jsme navázali na povedený výkon z minulého týdne, tentokrát to nestačilo na žádný bodový zisk. Za týden máme šanci na reparát a víme, že na našem hřišti můžeme s Jihlavou určitě bodovat." Výsledkový sourhn zakončíme dvoubodovým vítězstvím Bulldogs Brno na hřišti v České Třebové.