1. liga

Dominanci domácích týmů narušila Opava a Polička, Strašecí fotbalově porazilo Litice

1. NHbL – Ve druhé nejvyšší soutěži dominovaly domácí týmy, které si v drtivé většině případů nenechaly před vlastními fanoušky utéci vítězství.

Porážku zaznamenaly pouze východočeské týmy Přelouče a Chlumce nad Cidlinou, v zápase Nového Strašecí s posledními Liticemi rozhodla o osudu pouze jediná branka!

Vedoucí celek Olympu Jindřichův Hradec měl o posledním víkendu volno, šanci dotáhnout se na špičku tak dostali nejzblizší pronásledovatelé. Jmenovitě se jednalo o Kelty a Opavu. Kelti 2008 na svém hřišti svedli boj s týmem Dobřan, se kterým se celku z Berouna dlouhodobě nedaří. Ani v nedělním zápase to s ambicemi domácího celku dlouho dobře nevypadalo, domácí se probrali až ve druhé polovině duelu za stavu 0:2. Skóre se jim povedlo alespoň srovnat, v nájezdech následně vystřelil bonusový bod pro Kelty Gotthard.

Jak viděl zápas trenér Keltů Davídek? „Utkání s Dobřany slibovalo tuhý boj o body a to se potvrdilo. Soupeř přijel v silné sestavě a hned v úvodu se ujal vedení. Od druhé třetiny jsme hru zjednodušili, zrychlili přechod do pásma a tlačili se více do branky. Přineslo to své ovoce v podobě vyrovnání stavu na 2:2. Vstup do třetí třetiny jsme nezvládli z několika hledisek. Příchod na střídačku přesně na čas, vynulovaný čas přestávky v čase 9:38 a Dobřanští okamžitě skočili na plochu a vymodlili si přesilovku, kterou bohužel využili. Nesložili jsme zbraně a vydřeli vyrovnání. V závěru zápasu jsme museli čelit velkému tlaku a ještě jedné přesilovce za další hloupý faul, nicméně v nájezdech jsme byli lepší a mohli slavit cenné vítězství.“

Opava šla o skóre na první místo tabulky

Za to Opava měla v Chlumci nad Cidlinou práci poměrně snadnou, na východě Čech si již v první třetině vypracovala dvoubrankové vedení, které až do závěrečné sirény v poklidu navyšovala. Výsledek 5:0 katapultoval Slezany na první místo prvoligové tabulky. Nulu vzadu dokázalo udržet i Nové Strašecí, které na vlastním hřišti prohloubilo trápení plzeňských Litic. Výsledek 1:0 po gólu ve třetí třetině znamená, že Litice i po šestém zápase stále čekají na vítězství.

Z nepříznivých výsledků se nemůže dostat ani Třemošná, která tentokrát nestačila na Svítkov Stars Pardubice, na jehož hřišti sice vedla patnáct minut před koncem 2:0, poté ale po čtyřech inkasovaných gólech padla. Stejně tak třetí třetina rozhodla utkání mezi Teplicemi a Českou Třebovou, která se natahovala po vytoužených bodech, ale domácí Severočeši rozjeli v závěru gólostroj a nakonec po zisku třech bodů vystoupali do elitní čtveřice celé soutěže.

„Domácí utkání s Českou Třebovou jsme chtěli za každou cenu zvládnout a plně v něm bodovat, protože teď nás čekají čtyři složitá venkovní utkání. Podařilo se nám to, ale vítězství se nerodilo hladce. Dlouho se hrálo vyrovnaně, rozhodnout se nám podařilo až ve třetí třetině, v níž jsme vstřelili tři branky. Jak jsem již zmínil, nyní jedeme čtyřikrát ven a vzhledem k široké marodce nás nečeká nic lehkého. Věřím ale, že se o vítězství pokaždé porveme,“ zhodnotil teplický hokejbalista Michael Chmelina.

Kometa ve východočeském derby přetlačila trápící se Jestřáby

Kromě Opavy dokázala venku vyhrát pouze Polička, Kometa zvládla vykrást horkou půdu přeloučských Jestřábů. „Bohužel nás už minulý víkend opustilo střelecké štěstí a bez branek jen těžko můžeme pomýšlet na úspěch. Přestože jsme s Poličkou neodehráli špatný zápas, body jsme žádné nevybojovali. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb ve hře v obranném pásmu, kterých zatím děláme zbytečně mnoho. Stejně tak musíme nalézt ztracenou sebedůvěru a dravost v zakončení. Věřím, že na tom v týdnu zapracujeme a už za týden se nám podaří získat nějaké body v dalším regionálním derby,“ vyhlíží lepší zítřky gólman Přelouče Tomáš Dvořáček.

O pátém hracím víkendu 1.NHbL si to na brněnském hřišti mezi sebou rozdaly dva týmy, jimž se v letošní sezoně zatím nevede podle představ, a to místní Bulldogs a SK Jihlava. Blízko triumfu za plný počet bodů byli hráči z jádra Vysočiny, avšak domácí Buldoci se postarali o velmi dramatický závěr, ze kterého nakonec vzešli i vítězně po samostatných stříleních poté, co rozhodující nájezd zaznamenal domácí Fišar. Samostatné nájezdy byly k vidění i v Mladé Boleslavi, kde si cenný bod za remízu 3:3 v řádné hrací době odvezl nováček z Kladna. Jungle Fever se i nadále drží v první polovině prvoligové tabulky.