1. liga

Tygři přeskočili Hostivař, Karviná vynulovala poslední Porubu

1. NHbL – Oproti ostatním víkendům diváci ve druhé nejvyšší soutěži v České republice mnoho zápasů neviděli, v obou skupinách se potkalo pouze šest týmů. Vznikla z toho očekávaná výhra Karviné nad Porubou či nečekaná ztráta Hostivaře.

Poměrně chudý víkendový program odstartoval na západě již v sobotu jedním duelem. Do Dobřan dorazili rozjetí Tygři, kteří zde chtěli potvrdit svoji formu s blížícím se koncem podzimu. První třetina žádný gólový moment nepřinesla, střílet branky se začalo až v patnáctiminutovce následující. Tygři ve druhé třetině vsítili pět gólů, čímž prakticky rozhodli o svém vítězství. Ztrátu 1:5 si Dobřany dokázaly v závěru duelu trochu umazat, na bodový zisk jim to ale stejně nestačilo.

Zhodnocení utkání se ujal trenér poraženého týmu Dobřan Václav Šlehofer: „Začátek měl jasný scénář. Hrála se vyrovnaná úvodní třetina z obou stran. Ve druhé části jsme stačili zareagovat na soupeřovo vedení pohlednou kombinací zakončenou velmi pěknou brankou. Pak jsme soupeře zavřeli na delší čas v obranném pásmu a nastřelovali tyče  a břevna. Z ojedinělého brejku se však hosté dostali do vedení a od té chvíle jsme nepochopitelně přestali hrát. V této části se i zápas rozhodl. Ve třetí třetině jsme sice rychle snížili a dokonce se i přitáhli na rozdíl dvou gólů, ale bohužel navíc síly nezbyly. Mladá Boleslav ještě trefou do odkryté klece skóre vylepšila. Za týden máme doma Litice a v derby chceme uspět.“

Hostivař vstupovala do utkání proti Novému Strašecí z druhé pozice, kde chtěla potvrdit roli papírového favorita. Před vlastními fanoušky se jim ale vstup do duelu nepovedl úplně dobře. Již v první části totiž celek z hlavního města dvakrát inkasoval a v utkání tak musel dotahovat. Hostivařští hokejbalisté však zbraně nesložili a ve třetí části vydolovali alespoň bod. Dvakrát se totiž trefil Palička, na jeho branky dokázal přesnou trefou navázat Strejček. Za stavu 3:3 došlo klání až do samostatných nájezdům, ve kterých přiřkl druhý bod na stranu Nového Strašecí Tóthovi.

„Do zápasu jsme bohužel vstoupili velice vlažně a s nedostatkem koncentrace, díky čemuž se soupeři podařilo vypracovat dvoubrankový náskok. V druhé třetině se nám naštěstí podařilo zabrat a vyrovnat se hostujícímu týmu. Zlepšení hry se nám v třetí třetině podařilo vyjádřit i brankově otočením skóre, nicméně hosté obratem vyrovnali po naší chybě při vhazování. Utkání tak dospělo k samostatným nájezdům v kterých měl více štěstí soupeř,“ zhodnotil bodový zisk Hostivaře trenér Jakub Pavel.

Hostivař se kvůli porážce musí spokojit s posunem na třetí pozici v tabulce, na druhou příčku se rázem posunuli Tygři z Mladé Boleslavi.

Jedním utkáním pokračoval také program na východě. Proti sobě se postavily první a poslední tým prvoligové tabulky. Hosté byli od úvodního vhazování na hřišti Poruby aktivnější, domácí jim to zároveň usnadnili velkým počtem vyloučených hráčů. Karviná nakonec využila z osmi pouze jednu přesilovou hru a duel dotáhla k vítězství s čistým štítem vzadu. Výhra 3:0 jim upevnila pozici na čele tabulky, Poruba zůstává poslední.

„Utkání probíhalo v hrozném počasí. Hřiště bylo samá kaluž a hra tomu odpovídala. Samotný výkon z naší strany nemůžu hodnotit pozitivně. Podržel nás gólman, ale my jsme se střelecky trápili. Jsem rád za výsledek 0:3,“ komentuje utkání obránce Karviné Lukáš Ditmann.