1. liga

Jak přes zimu zapracuje Přelouč? Dostanou se Jestřábi do play off?

Jestřábi z Přelouče se trápí již od minulé sezóny. Herní pohodu mančaftu z východu Čech nepřinesla ani reprezentační posila z pardubického Autoskla Jan Bílý. Hokejbalisty z Přelouče čeká zimní příprava, která bude zpestřena o zápasy přeloučské Zimní ligy, jež probíhá každým rokem. Pomůže to hráčům k lepšímu získání formy na jaro? Jakou šanci má Přelouč, aby dosáhla na play off? To vše v rozhovoru prozradí manažer klubu Libor Komůrka. „Cíl je dostat se do play off. Osobně nepovažuji za až tak důležité, vzhledem k vyrovnanosti soutěže, na jakém místě se v osmičce skončí,“ je přesvědčen manažer klubu HC Jestřábi Přelouč Komůrka.

Nedostat se do play off, když na to mužstvo má, je vždycky zklamání

 

Nacházíte se na nepopulárním 9. místě, co všechno uděláte pro to, abyste se dostali do play off? Bylo by to zklamání nebýt v osmičce? 

Předně musím říci, že doufám, že ty moje odpovědi budou ještě někoho zajímat… Mé rty tu hovoří častěji než ty Milana Antoše v Buly (smích). Tak budeme asi dělat to, co jsme za těch mnoho let v této lize dělali. Bojovat v každém zápase o body,  abychom se do osmičky dostali. Přípravu na sezónu a tréninkovou morálku u hráčů bereme jako samozřejmost a v současné době máme vcelku dobrý přehled o tom, kdo tomu dává víc a kdo by mohl přidat. Nedostat se do play off, když víš, že na to mužstvo má, je vždycky zklamání. Na druhou stranu, kdyby nedostat se do play off bylo v životě to nejhorší, to by byl život jedna velká paráda. 

 

Podzim byl jako na houpačce a výkony nestálé, na čem je potřeba nejvíce zapracovat a co zlepšit? 

Tak přímo bych neřekl, že výkony byly nestálé. Doma jsme samozřejmě zápasy zvládali lépe. Ale ani venku ty výkony nebyly zlé, bohužel jsme body neudělali. Když se podíváme na naši brankovou bilanci, víme, kde je problém. Máme to dobře zavřené dozadu, gólmani většinou chytají spolehlivě, ale naše produktivita patří až na samé dno tabulky. Ale věřím, že to na jaře zlomíme a když už se někdo neutrhne tak, aby pravidelně skóroval, snad každý přispěje svou troškou do gólového vínku.




 

Umístění v osmičce po jarní části neřeším

 

Zimní přípravou si musí projít každý celek, jak bude zimní trénování vypadat u Vás? Budou se hráči záměrně účastnit Vaší přeloučské zimní ligy?

Asi třetím rokem jedeme to, co je v současnosti moderní. Dvakrát crossfitová posilovna, přidali jsme ještě jeden atletický trénink, běží dobrovolný fotbálek v hale a samozřejmě zimní liga, kde je zapojena velká část našeho týmu. Navíc si někteří hráči přidávají sólo tréninky. Kondice je dneska věc automatická a spoléháme na poctivý přístup hráčů k celé přípravě, ať už trénují s námi, nebo jinde.

 

Co bude Váš cíl číslo jedna v jarní části ročníku? Získat co nejlepší startovací pozici do play off?

Cíl je dostat se do play off. Osobně nepovažuji za až tak důležité, vzhledem k vyrovnanosti soutěže, na jakém místě se v osmičce skončí. V některých rozhovorech jsem zaznamenal tipy na možné favority soutěže, já je však zatím hledám velice těžko. Takže umístění v osmičce po jarní části neřeším, postačí mi fakt, že v ní figurují Jestřábi.

 

Na podzim se Vám dařily zápasy spíše na domácím hřišti, kam dojížděly Vaše posily z Pardubic, jak tomu bude na jaře? Budou stejně vytížené nebo budou jezdit i na venkovní utkání?

Nejen u kluků z Pardubic, ale i u juniorů z Kert Parku to bylo za celý podzim vždy o vzájemné domluvě mezi vedeními klubů, potažmo s hráči. Respektujeme vytíženost hráčů ve vlastních soutěžích. Otázku výpomoci řešíme průběžně a zdali to bude na domácí zápasy nebo i na venkovní, bude vždy podle dané situace.

 

Jednoduché počty na jaře velí doma vyhrávat a venku bodovat

 

K prvnímu jarnímu zápasu zajíždíte na asfalt Rakovníka, jak moc těžké utkání to bude? Jak se na něj připravíte? Co čekat od Raků?

Těžké bude určitě. Ani ne tak pro povrch, jelikož jsme byli ještě nedávno „asfaltoví“ také, ale Rakovník bude doma nepříjemný i přesto, že tam řeší v současnosti problémy s počtem hráčů. Mají tam dost kvalitních hráčů a my tam musíme jet v plné síle a odehrát utkání s velkým nasazením a koncentrovaně. Jednoduché počty na jaře velí doma vyhrávat a venku bodovat. Tudíž ani k Rakům, ani nikam jinam nebudeme jezdit na jaře na výlety. 

 

Na co se budete chtít s Vaším týmem nejvíce zaměřit v herní činnosti? Kde je nutné vyplnit mezery?

Máme svůj herní styl již roky podobný a vždy, když nám tam padaly branky, utkání jsme s ním zvládali. Takže to bude jen o tom, abychom se drželi toho, co umíme a v důležitých momentech rozhodovali zápasy v náš prospěch. Opakuji se, je to o hlavách hráčů a jejich psychické odolnosti. Nesesypat se hned po prvním nezdaru a dřít dál.