1. liga

Na debakl dokázaly Dobřany odpovědět, finále s Karlovými Vary vyrovnaly

1. NHbL Západ – V Karlových Varech byla k vidění o právě skončeném víkendu hodně rozdílná finále. Na úvod si velký favorit ze soupeřem pohrál, odvetné střetnutí však podcenil, za což hodně draze zaplatil.

Stav 1:1 znamená, že od titulu a účasti v baráži o nejvyšší soutěž jsou oba celky stejně daleko, rozhodnout se může již o následujícím víkendu na hřišti v Dobřanech.

Očekávané první finále v Karlových Varech nakonec přineslo velmi šokující výsledek. Šneci nepřijeli na západ Čech v dobrém rozpoložení, na svého soka ani v jedné herní variantě nestačili, za což byli po právu „odměněni“. Karlovarští se v sobotní první třetině teprve rozjížděli, důkazem je pouhá jedna vstřelená branka. Posléze však soupeř herně odpadl a vítěz základní části si na hřišti dělal prakticky to, co se mu zlíbí. Nakonec si Dobřany odnesly dáreček v podobě devíti vstřelených branek a hodně špatný pocit před nedělní odvetou.

Jak už to ale v play-off bývá, na výši výsledku nezáleží a následující den se hraje zase od nuly. Karlovarští sice i do druhého zápasu vstoupili lépe, když po brance Jana Bauera ze druhé minuty vedli nejtěsnějším možným rozdílem, Dobřany však na průběh zareagovaly díky trefě Tomáše Kučery o pět minut později. První patnáctiminutovka i přesto skončila díky druhému gólu Bauera vedením Karlových Varů. Domácí fanoušci měli ještě větší radost poté, co Jan Frič v čase 23:47 navýšil náskok na 3:1 a výrazně tím přiblížil CSKA k zisku titulu. Dobřany se však nevzdaly a v závěrečné periodě svému soupeři ukázaly, jak se hraje hokejbal.

Na rozdíl jediného gólu nejprve snížil Kovářík, šest minut před závěrečnou sirénou zařídil vyrovnání v přesilové hře Lukáš Kopta. Nabuzení hosté mohli rozhodnout již v prodloužení, sladkou tečku si ale nechali až na samostatné nájezdy. Vítězný gól si do statistik připsal Ondřej Ulm, díky kterému se série stěhuje do Dobřan za nerozhodného stavu 1:1. Pro Šneky to již vypadalo zle, v současnosti je boj o titul ve skupině Západ znovu otevřený.