1. liga

Obrat Dobřan dokonán, Karlovy Vary senzaci nedopustily

1. NHBL Západ – Východní část druhé nejvyšší soutěže již měla o finalistech několik dní jasno, na západě se však o místa mezi dvěma nejlepšími bojovalo ve středečních pátých zápasech. Rozhodující klání zvládly lépe Karlovy Vary a Dobřany, které si to spolu rozdají v blížícím se finále.

Hostivař vedla v sérii již 2:0, po dvou porážkách v Dobřanech se však série vrátila znovu na její hřiště. Utkání v hlavním městě začalo výrazně lépe pro Šneky, kteří se v osmé minutě dostali zásluhou Pavla Nejdla do vedení. Když ho navíc následně ve druhé třetině navýšil Lukáš Kopta, bylo na střídačce Dobřan hodně veselo. Jejich radost ale byla následně hodně rychle sražena k zemi, domácí přeřadili na vyšší otáčky a do konce druhépatnáctiminutovky srovnali. Nejprve se prosadil Marek Zápotocký, na jeho gól navázal i Ondřej Palička, který srovnal stav na 2:2. Navíc mohla Hostivař ještě otočit skóre ve svůj prospěch, to by ale musela proměnit vyloženou brankovou příležitost.

Když se do vedení nedostali domácí, využil toho třicet vteřin po příchodu z kabin Daniel Kovářík, který využil přihrávky Václava Šlehofera. Ten se o šest minut déle změnil z role asistenta na střelce a výrazně tím přiblížil Dobřany k finále. Domácí sice dokázali zásluhou Brože zdramatizovat vývoj střetnutí, definitivní postupovou tečku udělal do prázdné branky v čase 44:43 Miroslav Kodýtek. Hostivař tak odešla ze hřiště poražena, čímž jí skončila sezóna. Naopak v Dobřanech se mohou těšit na velkolepé finále.

Za soupeře budou Snacku hráči Karlových Varů, kteří v pátém zápase série přivítali na svém hřišti nepříjemný Olymp. Jindřichův Hradec si však hokejbalové štěstí a kvalitu vybral v předchozích dvou duelech, tentokrát pouze přihlížel střeleckému koncertu soupeře. Domácí se již v první části dostali do těsného vedení, dramatičnosti střetnutí rázně ubralo druhé dějství, ve kterém CSKA dostalo míček za soupeřova brankáře hned pětkrát. Hosté se sice dvakrát prosadili v početní výhodě, Karlovarští však v zápase využili čtyři z šesti přesilových her a nakonec oslavili postup po výhře 7:2. Finálová série mezi Karlovými Vary a Dobřany startuje hned v sobotu.