1. liga

Hostivař ani Vary zatím nepostupují, Olymp srovnal po kontumaci

1. NHbL Západ – Hodně živo bylo o druhém semifinálovém víkendu v západní skupině, kde se ani v jedné sérii o finálovém účastníkovi nerozhodlo. Dobřany si dvěma výhrami vybojovaly páté střetnutí, o vítězství Olympu se definitivně rozhodlo až u kulatého stolu.

Hostivařští jeli na hřiště Snacku Dobřany se dvoubodovým vedením s chutí proměnit hned úvodní mečbol v postup do velkolepého finále. Od úvodní minuty se však hostům z hlavního města nedařilo proměňovat nabídnuté brankové příležitosti, což se postupem času ukázalo jako velký problém. Hostivař se sice ve druhé třetině dostala do vedení, o něj ale následně v závěrečné třetině přišla. Dobřany posléze v prodloužení skóre definitivně otočily a vynutily si čtvrté utkání série.

Odvetné utkání bylo také hodně vyrovnané. Diváci v Dobřanech již v první třetině viděli vstřelenou branku na každé straně, Hostivařští se radovali v početní výhodě, z jejich strany to však bylo pro druhý zápas na hřišti soupeře vše. Ve zbytku střetnutí se již prosazovali pouze hráči Snacku, kteří dvěma brankami rozhodli o svém vítězství. Série se tedy za stavu 2:2 stěhuje zpět do Prahy, kde se ve středu 20. května rozhodne o prvním finalistovi.

"Obě víkendová utkání byla poměrně vyrovnaná. Bohužel se nám z poměrně velkého množství šancí podařilo překonat brankáře Marka pouze dvakrát. Více než se soupeřem jsme se ovšem v obou zápasech potýkali spíše sami se sebou a nízkým počtem hráčů zejména v nedělním utkání. Doufám, že důvody, pro které jsme vyrazili v nízkém počtu se v posledním zápase série nebudou opakovat a Dobřanům budeme důstojným soupeřem. Ač to obvykle nedělám, rád bych vyzdvihnul výkon a přístup Honzy Langthalera, který nám v obou zápasech velice pomohl," zhodnotil hostivařský Jakub Pavel.

Hodně zajímavě se vyvíjí také série mezi Karlovými Vary a Jindřichovým Hradcem. CSKA jelo na jih Čech s chutí definitivně potvrdit očekávaný postup, veškeré ambice se však vymkly z jejich rukou. Karlovarští hokejbalisté sice vedli po první třetině již 3:0, Olymp se však díky skvělému výkonu ve zbylých dvou třetinách vzchopil a utkání dotáhl do prodloužení. V něm byl šťastnějším týmem, díky čemuž se dočkal i čtvrtého střetnutí. Domácí hráči v sobotu těžili zejména ze tří využitých přesilových her.

Ti, co dorazili v neděli do Jindřichova Hradce, si příliš hokejbalové radosti neužili. Odehrálo se totiž pouhých devět minut, ve kterých se hráči karlovarského CSKA nechali povylučovat, sudí za stavu 3:0 pro domácí raději duel ukončil. Zápas byl následně kontumován ve prospěch domácího týmu, což znamená rozhodující pátý duel. I ten bude na programu ve středu 20. května.