1. liga

Favorité nezaváhali, Karlovy Vary a Hostivař doma stoprocentní

1. NHbL Západ – Čtvrtfinálové boje jsou již minulostí, na programu obou skupin druhé nejvyšší soutěže bylo o víkendu na programu semifinále. Pozici favorita v něm potvrdily Karlovy Vary i pražská Hostivař, oba si připsaly úvodní dvě vítězství a pouze jeden zápas je dělí od postupu do velkého finále.

V úvodním semifinále se favorizovaná Hostivař doma postavila Dobřanům a do zápasu vstoupila o poznání lépe. Do vedení poslal domácí nejprve Zápotocký, na jeho první i následně druhý gol však dokázal soupeř bystře reagovat. Ve druhém dějství Snack dokonce otočil skóre ve svůj prospěch. Ve stejné třetině však domácí ještě dokázali zásluhou Paličky srovnat, další obrat v utkání dokonali sedmnáct vteřin před koncem, kdy střelu do tyče poslal do branky Marek Kalaš, díky čemuž se stal hostivařským hrdinou úvodního střetnutí.

Druhé utkání mělo v hlavním městě mnohem jednoznačnější průběh, i když tomu ze začátku vůbec nic nenasvědčovalo. Do vedení se totiž dostal Snack z kraje zápasu, následně si však favorit zápasu vzal duel pod svá křídla. Vyrovnání zařídil ještě v první patnáctiminutovce Palička a když v prostřední třetině dvěma góly zaúřadoval Langthaler, bylo o druhém vítězství rozhodnuto. Porážku Dobřan v poměru 5:1 ještě pečetili Brož se Zápotockým, Hostivař má před odvetou na hřišti soupeře dobrou výchozí pozici pro postup do finále.

"Jsme rádi, že jsme zvládli vítězně vstoupit do série a vyhrát v obou domácích zápasech. V sobotním vyrovnaném utkání se nám podařilo vyhrát díky brance vstřelené v samotném závěru utkání. V neděli přijeli hosté v menším počtu, což se v důsledku podepsalo pod konečným výsledkem. Jsme rádi, že se nám prozatím daří držet nízký počet vyloučení, neboť hra při nerovnoměrném počtu hráčů bude v naší sérii klíčová pro postup do finále," hodnotí oba víkendové duely vedoucí mužstva Hostivaře Jakub Pavel.

Podobně jednoznačný průběh nastal v Karlových Varech, které se utkaly s Olympem Jindřichův Hradec. Právě hokejbalisté z jihu Čech postoupili do semifinále díky pátému kontumovanému zápasu, na hřišti CSKA je v úvodním zápase čekalo nemilé překvapení. Domácí měli od úvodní minuty herně navrch, své střelecké hody naplno rozpoutali až ve druhé patnáctiminutovce. Nakonec nasázeli do sítě Olympu deset branek, z čehož tři padly v přesilové hře. Soupeř se sice prosadil třikrát, na rozjeté karlovarské hokejbalisty to tentokrát stačit šanci nemělo.

Odvetný duel již byl přece jen mnohem vyrovnanější, Jindřichohradečtí předvedli na půdě favorita disciplinovaný výkon a hodně dlouho sahali po vyrovnávacím bodu. V první části se dokonce dostali do nejtěsnějšího možného vedení, o které však ve druhé třetině čtyřgólovým koncertem Varů přišli. Přesto však Olymp zbraně nesložil a ve třetím dějství ještě pořádně kousal, více než snížení na 4:3 již ale nestihl. Oba semifinálové body tak zůstaly v Karlových Varech.