1. liga

Mladá Boleslav ztratila s Hostivaří, rozhodne se v posledním kole

1. NHbL Západ – Rozjetí Tygři z Mladé Boleslavi si v předposledním kole základní části připsali porážku s Hostivaří, která se urodila jízdou soupeře v závěru zápasu. Poslední hřebíček do rakve plzeňským Liticím zatloukli Kelti, kteří si z Plzně přivezli tříbodové vítězství.

Doposud poslední Třemošná potřebovala nutně bodovat na domácím hřišti proti podobně se trápícímu se Novému Strašecí. I přes značnou střeleckou převahu hostujícího celku se Tatran držel gólově v popředí, po třiceti minutách zápasu svítilo na světelné tabuli vedení Třemošné 4:1. V závěrečné periodě již domácí pouze střežili vypracované vedení, vítězstvím se posunuli před Suchdol, který má však oproti Tatranu jedno utkání k dobru.

Stáhnout ztrátu Třemošné mohl Suchdol již v utkání proti Jindřichově Hradci, který si na půdu týmu z chvostu tabulky přijel pro povinné tři body. Olymp vykročil za výhrou, která mu stanovila jistotu vyřazovacích bojů, hodně svižně a již v první třetině se díky dvěma brankám radoval z těsného vedení. Postupem času hosté dokázali náskok ještě navýšit, desetigólová přestřelka nakonec skončila vítězstvím 6:4 pro jindřichohradecké hokejbalisty. Olymp udržel naději na boj o první trojku, v současné době je na páté místě tabuky.

Souboj o play-off po právě skončeném víkendu skončil pro Plzeň-Litice. S nováčkem první ligy svedli Plzeňští velký boj, bohužel pro ně se smolným koncem. Úvodní třetina přinesla vyrovnanou hru se dvěma brankami na obou stranách, o osudu duelu se rozhodlo v prostřední patnáctiminutovce. Kelti zareagovali třemi brankami, kterými prakticky rozhodli o svém vítězství. Utkání hodně ovlivnilo deset přesilových her domácích, jednu z nich sice Litice využily, dvakrát ale při vlastní početní výhodě inkasovaly. Prohra 3:6 byla pro Plzeňské velkým zklamáním, Kelti drží čtvrtou příčku.

Zřejmě nejzajímavější průběh zápasu přineslo utkání mezi Dobřany a Karlovými Vary. Velký favorit vstoupil do zápasu na hřišti v Dobřanech hodně aktivně, což domácí v první části odnesli třemi inkasovanými brankami. Vedení však Karlovarské hodně uchlácholilo, za což bylo CSKA hrubě potrestáno. Snack otočil čtyřmi góly ve druhé třetině skóre ve svůj prospěch, ani tak však utkání nedotáhl do vítězného konce v řádné hrací době. Přestřelku nakonec Šneci zvládli v samostatných nájezdech a po výhře 6:5 brali dva body.

Posledním utkáním víkendu byl šlágr mezi Mladou Boleslaví a Hostivaří. Deštivé počasí hodně omezilo možnosti kombinace obou celků, což podle skóre více vyhovovalo domácímu týmu. Vše se ale změnilo v poslední periodě, na kterou si celek z hlavního města připravil velkolepý střelecký koncert. Šesti brankami Hostivař otočila skóre ve svůj prospěch a radovala se z vítězství 7:3. Výraznou měrou k tomu přispěl hattrick hostujícího Ondřeje Paličky. Celky Mladé Boleslavi a Karlových Varů mají na kontě stejný počet bodů, o vítězi základní části se bude rozhodovat až v závěrečném kole.

"První dvě třetiny utkání byly do značné míry ovlivněny kluzkým povrchem a našimi nepřesnostmi, z kterých domácí dvakrát gólově těžili, a proto bylo skóre po dvou třetinách 2:1. V třetí třetině se nám díky osychajícímu hřišti podařilo přidat na rychlosti a přesnosti hry, díky čemuž se nám podařilo zápas otočit. Díky špatné tréninkové docházce a prozatím nedostatečné koncentraci v průběhu celého utkání bohužel v zápasech zatím více než se soupeřem bojujeme sami se sebou. Věříme, že se obě zmíněné skutečnosti podaří co nejdříve dát do pořádku, a na play-off budeme stoprocentně připraveni," řekl k blížícím se vyřazovacím bojům Jakub Pavel, vedoucí týmu HBC Hostivař.

Na druhé straně byl výrazně nespokojen trenér Lukáš Nevosad: „Dnešní zápas se mi nehodnotí lehce, ještě do teď nechápu totální rozklad naší obranné hry, kdy jsme během 8 minut třetí třetiny dostali 6 branek. Tolik hrubek jsme snad v prostoru kolem branky neudělali za celou sezónu! Výsledek vypadá sice jednoznačně, ale minimálně do druhé třetiny jsme hráli tak, jak jsme si řekli, a soupeře do šancí nepouštěli. Chybou byly i špatně sehrané přesilovky, kdy jsme soupeři mohli odskočit na rozdíl dvou branek. O to víc bolí krutá třetí třetina, ale takový je sport. Snad si z toho vezmeme i něco pozitivního a poučíme se. Já jen doufám že si tímto výpraskem u nás někteří uvědomí, že se hokejbal nehraje jen dvě třetiny ale tři.“