1. liga

Na čele přezimují Karlovy Vary, Tygři v posledním kole selhali

1. NHbL Západ – Z naplánovaných pěti duelů se na západě odehrály pouze čtyři, ve kterých se rozhodlo o podzimním mistrovi. Mladá Boleslav totiž závěrečné střetnutí nezvládla, karlovarské CSKA se tak může těšit z pětibodového náskoku na čele.

Program posledního víkendu odstartoval již sobotním střetnutím mezi Karlovými Vary a Suchdolem nad Lužnicí. Domácí zde chtěli potvrdit roli favorita, ale neměli to vůbec jednoduché. Ani jednomu z celků se v zakončení příliš nedařilo, oba navíc dostaly k dispozici deset přesilových her, ze kterých byla využita pouze jedna. Trefilo se domácí CSKA, které se tak radovalo z výhry nejtěsnějším možným způsobem. Pro Suchdol se nakonec jednalo o konec podzimní části, nedělní střetnutí v Dobřanech bylo totiž odloženo.

Litice chtěly potvrdit dobré podzimní výsledky soubojem proti Jindřichově Hradci, který byl zároveň přímým duelem o místo v první čtyřce. Vyrovnané utkání mohl Olymp na svoji stranu několikrát strhnout, často ho ale v rozletu brzdila velká nedisciplinovanost. Jednu z nabídnutých přesilových her Plzeňští využili a i díky tomu se mohli radovat z vítězství 3:2. O bod se dostali před Olymp a zakotvili na čtvrté pozici.

"Dneska to byl snad nejhorší zápas, který jsme za poslední dobu odehráli. Nedokázali jsme se vůbec prosadit naší hrou, soupeř jen bránil a čekal ne brejky. Bohužel se tohle asi stává často, že se pak hře soupeře přizpůsobíte. Dost ubojovaná výhra, ale přesto zasloužená. Gól našeho dorostence mě udělal radost, ale takových momentů tam moc nebylo. Byli jsme ještě nedávno na posledním místě, tak skok na čtvrté snad kluky povzbudí do zimní přípravy. Ta začíná hned po Novém roce. Budeme pracovat na fyzické přípravě, kterou potřebujeme u některých trošku zlepšit. Přeji všem, co se motají okolo hokejbalu, pěkné svátky a hodně úspěchů v roce 2015," loučí se s podzimní částí trenér litického mužstva Karel Topinka.

Nejdůležitější souboje o postavení v tabulce jsme si nechali na závěr našeho souhrnu. Mladá Boleslav chtěla vybojovat na hřišti poslední Třemošné tříbodový zisk, který by jí zajistil dobrou výchozí pozici před jarním bojem o čelo. Ne vše šlo ale podle představ. Tatran využil nekvalitního výkonu Tygrů dosyta a své vedení 2:0 po půlhodině hry dokázal v závěrečné periodě dotáhnout k senzačnímu vítězství. Třemošná vyhrála nečekaně 5:1 a tříbodový zisk jí opět dotáhl na předposlední Suchdol. Ten však bude mít na jaře dohrávané utkání k dobru.

Porážka Boleslavi naopak hrála hodně do karet karlovarskému CSKA, které však před sebou mělo složité utkání proti pražské Hostivaři. Dokázalo si s ním však poradit na výbornou. Vedení 2:1 z první periody sice Karlovarští neudrželi, za hosty se totiž prosadili Vrábel s Paličkou, po skvělé třetí části ale nakonec bralo CSKA všechny tři body. V závěrečných patnácti minutách se západočeši prosadili třikrát, čímž strhli výhru na svoji stranu! Na čele mají po podzimní části pětibodový náskok, Hostivař klesla až na šestou pozici.