1. liga

Mladá Boleslav prohrála s Dobřany, posun na první příčku ji ale neminul

1. NHbL Západ – S blížící se podzimní pauzou se počet duelů ve skupině západ snižuje, o právě skončeném víkendu se na hřišti potkaly pouze čtyři týmy. Nečekaně se před Dobřany museli sklonit hráči Mladé Boleslavi, kteří si odnesli pouze bod. Litice si naopak vyšláply na poslední Tatran.

Litice se chtěly zápasem proti Dobřanům vrátit do elitní osmičky a za svým cílem vykročily opravdu rázně a svědomitě. Hned v prvních minutách si vytvořily dvoubrankové vedení, které však následně ztratily. Za nerozhodného stavu po třech brankách na obou stranách se však již prosazovali pouze Plzeňští, kteří si tak do tabulky mohli připsat cenné vítězství 6:3. Před posledním podzimním kolem se nachází na sedmé pozice, Třemošná naopak bude muset na jaře řešit otázku záchrany.

"Za výhru jsem moc rád. V utkání jsme byli určitě lepším týmem a to i přes zaváhání, kdy soupeř vyrovnal na 3:3. V první třetině bylo šancí na můj vkus až dost, ale v závěru zápasu se to už podařilo proměňovat a to rozhodlo. Každý zápas je důležitý, každý zápas chci vyhrát a tak ten tlak na mě a na hráče je velký, ale na poslední utkání se určitě připravíme. Velkou pochvalu zaslouží náš kapitán Stanislav Kastner a to nejen za přístup na tréninku, ale taky v posledních zápasech," zhodnotil klání trenér Karel Topinka.

V hodně sledovaném duelu se mohli poprvé v letošní sezóně dostat na první místo hráči Mladé Boleslavi, kteří vstupovali do souboje s Dobřany v roli velkého favorita. Utkání však začalo převahou Dobřan, které si za svoji aktivitu vysloužily vedení po kombinaci Onořeje a Fukárka. Oddechový čas příliš změn do hry Tygrů nepřinesl, a tak se v polovině zápasu znovu radovali Šneci. Svůj druhý gól v zápase zaznamenal hostující Onořej.

Až dvoubranková ztráta hráče Mladé Boleslavi probrala a ještě před druhou sirénou přišlo snížení z čepele Bydžovského. Tygři se rázem mohli těšit z řady čtyř přesilových her, až v té poslední se v předbrankovém prostoru zorientoval Bydžovský, který poslal zápas do samostatných nájezdů. V loterii se lépe dařilo Dobřanům, které si tak domů nečekaně odvezly dva body. I tento fakt ale posunul Mladoboleslavské na první místo tabulky, Vary však mají jedno utkání k dobru.

Duel zhodnotil trenér Tygrů Lukáš Nevosad: „Zápas se mi hodnotí velice těžko, jelikož jsem vůbec nepochopil, co se s námi stalo po minulém dobrém výkonu ve Varech. Je sice pravda, že náš tým sužuje velká marodka, ale na to se nemůžeme vymlouvat, nám se od začátku zápasu nedařila rozehrávka. Přišlo mi, že jsme při ní byli příliš laxní, naši utočníci se nenabízeli a pak je to už jedno s druhým. Když už jsme se malinko zvedli, tak jsme neproměnili dvě nebo tři tutovky. I přes dvě využité přesilovky jsem s hrou v početní převaze nespokojen, chybí nám hlavně střelba. Snad jsme si dnes vybrali takový ten zápas „blbec“, na příští utkání v Třemošné se musíme rapidně zlepšit, jestli chceme uspět."

"V duchu nápravy reputace, ale také v oslabené sestavě, jsme přijeli uhrát lepší výsledek než v minulosti. Vždyť na tomto hřišti od sestupu z Extraligy jsme pokaždé dostali příděl. Tentokrát nás příjemně zaskočil plastový povrch, o kterém jsme doposud jen slyšeli. V Boleslavi je však velmi kvalitní. Nebudu asi sám, kdo si bude přát více takových hokejbalových ploch. Hra je určitě kvalitnější," pochvaloval si podmínky v Boleslavi kouč Dobřan Václav Šlehofer.

„Zápas se pro nás vyvíjel velmi dobře a vedli jsme dokonce již 2:0. Domácí několikrát doraženou ,,šmudlou" snížili na rozdíl jediné branky, vteřinu před koncem druhé části i vyrovnali. Doplatili jsme na jankovitost mladíků v našem týmu, kteří hloupými fauly dali domácím šanci se zápasem cokoli udělat. Navíc jsme v průběhu utkání neproměnili sólové úniky, které s přehledem pochytal a zmařil veterán Fukárek. Paradoxně nám mohli všechny body vzít domácí, když v závěru utkání měli další početní výhody, ale výborný Jan Marek v naší brance nás podržel. V nájezdech jsme si věřili a potvrdili jsme to i na ploše. Třetí serie se již jet nemusela, neboť jsme první dva pokusy proměnili, načež Boleslavští v této dovednosti byli dvakrát neúspěšní. Dva body mají pro nás velkou hodnotu, neboť ,,Bolku" považujeme za velmi dobrý tým," dodává trenér Šneků.