1. liga

Kovo ovládlo 1. ligu - západ. Suchdol přehrálo jasně 3:0 na zápasy

Poslední krok zvládli. Hráči pražského Kova vyhráli v Suchdole nad Lužnicí vysoko 6:1 a ovládli finálovou sérii 1. ligy - západ jasně 3:0 na zápasy. Soutěž vyhráli po dvou letech a už vyhlíží baráž o FORD CREDIT extraligu, ve které se utkají s Karvinou a Sudoměřicemi.

Suchdol ve třetím utkání finálové série spoléhal na domácí prostředí a své vynikající fanoušky. Ani tato instance ale prodloužení finále nepřinesla. Na první branku se nemuselo čekat příliš dlouho a jako první se radovalo právě Kovo. Tomáš Winter na začátku šesté minuty prostřelil Stříbrného a přiblížil pražský tým baráži. Se Suchdolem bylo ještě hůře krátce po příchodu z kabin, když Fraňkovy přihrávky využil Juraj Košely a druhou brankou navýšil náskok vítěze základní části.

Ve druhé patnáctiminutovce padla ještě jedna branka, která zřejmě byla v celém zápase rozhodující. Při vlastním oslabení ke své asistenci přidal také vstřelenou branku Miroslav Franěk. Drobnou jiškřičku naděje pro domácí vykřesal ve 36. minutě Jiří Kalát, prakticky minutu na to ale razantním způsobem odpověděl Tomáš Ruda - 1:4.

Vedení Kova dokázal umocnit ještě svým druhým gólem Košely. Jejich radost pokračovala až do konce zápasu, poslední tečku za skóre udělal Martin Svoboda. Kovo Praha porazilo ve třetím duelu série Suchdol nad Lužnicí 6:1 a po závěrečné siréně mohlo začít naplno oslavovat svoje vítězství ve skupině západ.

Nyní mají hráči z hlavního města prostor připravovat se na baráž, kde se s extraligovou Karvinou a prvoligovými Sudoměřicemi utkají o jedno postupové místo do nejvyšší soutěže.