1. liga

Prvoligové Kovo nakročilo do baráže, nad Suchdolem vede 2:0

Tady nejde jenom o vítězství v soutěži. V 1. lize na západě odstartovalo finále, jehož vítěz zamíří do baráže o FORD CREDIT extraligy. První dva zápasy na domácí půdě vyhrálo pražské Kovo, které 4:3 po prodloužení a 6:4 porazila Suchdol nad Lužnicí.

Finálová série začala dvěma zápasy na hřišti pražského Kova právě lépe pro domácíy. Úvodní silný tlak pražského týmu skončil vedoucí brankou Jakuba Plecitého, který hostujícího gólmana prostřelil bekhendem. Soupeř dokázal ještě v prvním dějství odpovědět, konkrétně se mu tak povedlo po dvanácti vteřinách přesilové hry, kdy svůj důraz na brankovišti prokázal suchdolský Lakatoš. Do konce úvodní patnáctiminutovky navíc dokázal Suchdol otočit skóre ve svůj prospěch po gólu Hembery.

Kovo se sice ve druhé části snažilo o vyrovnávací branku, na kterou si ale muselo počkat do třetiny třetí. Slabšího momentu hostujícího gólmana využil Martin Svoboda. Komplikace ale přišla na jejich straně při oslabení tři na pět, které však pražští hokejbalisté přežili bez úhony. O osudu zápasu se nakonec rozhodovalo až v samotném závěru, na vedoucí gól Adama dokázal Suchdol odpovědět pět vteřin před závěrečnou sirénou z hokejky Lakatoše, který tak navýšil svůj počet vstřelených branek na dvě.

Následovalo prodloužení, ve které se misky vah znovu naklonily na stranu Kova. Michal Zeman si po vyhraném vhazování vzal míček na hůl a přesnou ranou mezi betony propálil hostujícího gólmana Švejnohu. Kovo tak získalo ve finálové sérii první bod.

O 24 hodin později ale zápas vypadal poněkud jinak. Sice již v první minutě se celek z hlavního města dostal zásluhou Košelyho do těsného vedení, kterému navýšil po přestávce, Košely efektivně našel před brankou úplně volného Fraňka, který znovu dostal domácí příznivce do varu. Suchdolu se sice podařilo z ojedinělé akce snížit, klid na domácí hokejky však posléze vrátili Martin Zeman a Tomáš Ruda - 4:1.

Zranění Fabiána

Velké gólové hody druhé části pokračovaly, Jihočechům se podařilo přiblížit na rozdíl dvou gólů, což jim před závěrečnou periodou dalo alespoň nějakou šanci na vyrovnání série. A krátce po příchodu z kabin bylo pro Suchdol ještě mnohem veseleji. Během jedné minuty se dvakrát ukázal Libor Slanina, který srovnal na 4:4. Další průběh zápasu však poznamenal jeden ošklivý okamžik. Při souboji na brankovišti mezi Fabiánem a Slaninou se hostující hráč složil k zemi.

Odplaty se ujal Krčmár, který s rozeběhem zezadu udeřil Fabiána pěstí na spánek. Tento moment nakonec přerušil utkání, neboť se čekalo na sanitku. Rozhodčí rozdělili tresty 2+10 minut právě pro zraněného Fabiána a trest ve hře pro hráče hostí. Současný zdravotní stav hráče Kova okomentoval vedoucí mužstva Martin Zeman: „V pondělí okolo poledne byl propuštěn do domácí péče. Výsledek od lékaře zní: otřes mozku, podlitiny obličeje a má nařízen čtrnáctidenní klidový režim. Měl by se nám dát dohromady, ale bohužel sezona pro něj skončila.“

Domácí hráči se za zraněného hráče pomstili nejlepším možným způsobem, po gólech Michala Zemana a Svobody zvítězili 6:4 a výrazně se tak přiblížili velkému úspěchu. V sobotu se tak mohou radovat ze zisku titulu a účasti v baráži, v Suchdolu se v sobotu startuje v 15 hodin odpoledne.