1. liga

Knír zlaté olympioničky Samkové v hokejbale! Stmelilo nás to, tvrdí hráč Olympu

Cesta Jindřichova Hradce letošními vyřazovacími boji 1. ligy na západě skončila v semifinále, kde Olymp nedokázal proti favorizovanému Kovu ani jednou zvítězit a se sezónou se tak musel rozloučit. V semifinále však hráči zaujali i něčím jiným než výkonem.

Nastoupili s kníry, které proslavila snowboardistka Eva Samková, olympijská vítězka ze Soči. "Stmelilo nás to," přiznal jindřichohradecký hráč Martin Marko.

Kovu jste v semifinále podlehli ve třech zápasech, jak hodnotíte semifinálovou sérii?

Myslím, že se projevila naše střelecká nemohoucnost, která nás prováděla po celou sezónu. Pro mě byla série příliš rychlá.

Kdy Kovo definitivně rozhodlo o svém postupu? 

Zlomový byl první herní víkend, neboť jsme nedokázali využít největší možnost v sérii k zisku bodu a navíc se nám zranili tři obránci pro nedělní odvetu.

Ve finále bude Kovo hrát proti Suchdolu. Který tým byste nakonec favorizoval na výhru?

Podle mě to může být zajímavá série, Kovo má Suchdolu co vracet, navíc Suchdol bude chtít obhájit. Dle mého názoru má více šancí Suchdol, ale uvidíme, jak to celé bude vypadat. Navíc my jsme Kovo moc neprověřili.

Nakonec zakončíte prvoligovou sezónu na čtvrté pozici, dá se tento výsledek hodnotit pozitivně?

V současné době jsme sice zklamaní, ale na druhou stranu si uvědomujeme svou momentální výkonnost. Myslím, že vyřazení ve čtvrtfinále by bylo zklamáním. Čtvrté místo po dvou letech půstu bez play-off je skvělé.

Teď k těm knírům, proč jste s nimi hráli?

Chtěli jsme vymyslet něco nového a nakonec jsme se rozhodli v den zápasu, že zkusíme kníry. V podstatě nejde moc o inovaci, ale spíše jsme se nechali (hlavně Kuře - brankář) inspirovat Evou Samkovou. Věřili jsme, že nám pomůžou a chtěli jsme použít něco netradičního, co by mělo na tým tmelící efekt. Myslím, že se to povedlo.

Zapojili jste do vašeho „rituálu“ také trenéry?

Zapojili jsme do knírů všechny, kteří s námi měli cokoliv společného, nikdo nebyl omluven!

Jaké byly na vaše kníry ohlasy od diváků a soupeřů?

Osobně jsem neregistroval nějaký větší ohlas, ale to neznamená, že nebyl. U nás jsme se setkali s pozitivním ohlasem, ve Strašecí už moc ne a na Kovu se mě shodou okolností ptala jedna z divaček, jestli jsme se nechali inspirovat Samkovou. Takže lze říci, že když si parta dospělých lidí namaluje kníry, lidé si toho všimnou (směje se).