1. liga

Kovo krok od finále, Hostivař se Suchdolem po dvou zápasech smírně

1.NHbL Západ – Druhá nejvyšší soutěž se znovu posunula do následující úrovně. Mezi sebou bojují o dvě místenky ve finále čtyři mužstva, papíroví favorité se snaží naplnit své předpoklady. Vítězi základní části se to bezpochyby podařilo, Hostivař hraje po dvou domácích zápasech se Suchdolemnerozhodně

Hráči Kova dostali v semifinále za soupeře Olymp Jindřichův Hradec a jako vítěz základní části byli mírnými favority. Olymp však v houževnatém čtvrtfinálovém boji ukázal, že umí být velmi nepříjemným soupeře, což potvrdil také v hlavním městě. Sobotní utkání odstartovalo lépe pro domácí hokejbalisty, kteří se díky brance v první části dostali do nejtěsnějšího možného vedení. Soupeř dokázal ve druhé patnáctiminutovce reagovat, a tak se do třetí části vykročilo za nerozhodného stavu.

V závěrečném dějství obě mužstva přidala ještě po jednom gólu, tudíž vše směřovalo k prodloužení. V něm branka nepadla, a tak o prvním semifinálovém bodu rozhodly až nájezdy. V loterii byl úspěšnější favorizovaný celek, Kovo tak vkročilo do série o postup do finále lépe. Následující den chtělo vše potvrdit a ještě více se tak přiblížit postupu. A nutno říci, že se mu začátek odvetného mače vydařil opravdu famózně.

Kovo během první části nasázelo do sítě Jindřichova Hradce tři branky a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Obzvláště, když v prostřední třetině domácí ještě dvěma góly svůj náskok navýšili. Olymp se přece jen trochu zmátořil v periodě poslední, na více než snížení na 5:2 ale již neměl. Jihočeši se tak domů vrací bez bodu a jejich situace není příliš růžová, pokud chtějí pomýšlet na prodlužení sezóny, musí na vlastním hřišti bezpodmínečně dvakrát zvítězit.

Ve druhém semifinále se proti sobě postavila v základní části druhá Hostivař a třetí Suchdol. Hosté z jihu Čech měli v úvodu utkání převahu i díky několika přesilovým hrám, úspěch to však nepřineslo. Skóre se v hlavním městě měnilo až v periodě následující, kde naopak zářila Hostivař. Po gólech Šimona, Brože a Kalaše se ujala tříbrankového náskoku, který se jí podařilo až do závěrečné sirény uhájit. Krátce po příchodu z kabin sice dokázal snížit Blafka a o čtyři minuty později zadělal na drama v přesilové hře stejný hráč, více však již obhájci titulu nestihli.

Domácí uklidnila ve 40. minutě branka Zápotockého, na kterou ještě dokázal navázat Palička. Suma sumárum, v prvním semifinálovém zápase Hostivař porazila Suchdol 5:2. Domácí vstoupili i do odvetného utkání lépe, dokázali využít nedisciplinovanosti soupeře a přesilovkovou ranou od levého mantinelu v podání Brože se úderem jedenácté minuty dostali do těsného vedení. Chvíli na to však přišlo srovnání extraligového Slaniny, který odstartoval obrat hráčů od řeky Lužnice.

Suchdol ve druhé patnáctiminutovce dokázal naklonit skóre na svoji stranu, pomohlo mu k tomu také neproměněné trestné střílení Zápotockým. Žežulíka na straně druhé následně překonali Hembera a Kalát, o osudu utkání tak bylo téměř rozhodnuto. Hostivaři se nepodařilo vstřelit kontaktní branku, definitivní tečku za skóre udělal v závěru druhým gólem Slanina. Všem v Koma Areně bylo jasné, že série druhého a třetího týmu po základní části se do Suchdola nad Lužnicí bude stěhovat za smírného stavu 1:1.