1. liga

Semifinálovou čtveřici na západě doplnilo Kovo a Jindřichův Hradec

Také v západní skupině druhé nejvyšší české soutěže je jasno o čtyřech semifinalistech. Kovo nakonec dokázalo houževnaté Karlovy Vary v pátém zápase udolat, stejně tak potvrdili papírové předpoklady hokejbalisté Jindřichova Hradce, kteří ukončili sezonu Novému Strašecí.

Vítěz základní části Kovo Praha mělo po prvních dvou zápasech nakročeno do semifinále, jenže Karlovarští na domácím hřišti zabrali a podařilo se jim sérii protáhnout do pátého zápasu. Do něho však nevstoupili podle svých představ, velký favorit duelu vstoupil do utkání mnohem aktivněji a v první části to také dali soupeři značně najevo. Dokázali se prosadit také v oslabení a měli na kontě dvoubrankový náskok.

Domácí Kovo mělo výraznou střeleckou převahu, v závěru se však ještě muselo obávat o výsledek. CSKA totiž dokázalo snížit v přesilové hře na rozdíl jediného gólu, čímž se postaralo o napínavý závěr. Nakonec však favorit zápasu dokázal udržet vedení 2:1 a mohl se radovat z postupu do semifinále. V něm Kovo poměří síly z lepším z dvojice Olymp Jindřichův Hradec – Nové Strašecí. Tento výsledek také určil to, že ve druhém semifinále se potká Hostivař se Suchdolem.

Druhý pátý čtvrtfinálový zápas na západě se odehrál mezi hráči Jindřichova Hradce a Nového Strašecí. Olymp měl u rozhodujícího mače výhodu domácího prostředí, čehož náležitě využil. V defenzivně hraném utkání nebylo k vidění příliš střeleckých pokusů, domácí hráči si však již v první periodě vypracovali dvoubrankový náskok, který si snažili uhájit až do samotného závěru.

Ve třetí patnáctiminutovce se fanoušci na jihu Čech dočkali ještě čtyř vstřelených branek, obě mužstva dokázali využít po jedné přesilové hře. Po bláznivé třetí části nakonec Jindřichův Hradec zvítězil 4:2 a postoupil mezi nejlepší čtyři týmy skupiny Západ!