1. liga

Kladno výhrou nad Mladou Boleslaví oživilo své naděje na vyřazovací bojePetr Dejnožka

1. NHbL Západ - Pořádným tempem se k vyřazovacím bojům blíží také skupina Západ, po právě uplynulém víkendu zbývají do konce tři, u někoho již jen dvě, kola. A jak to v tabulce vypadá?

Sobotní program byl na zápasy velmi skoupý, v jediném duelu se proti sobě postavili hokejbalisté Olympu Jindřichův Hradec a Tatranu Třemošná. Právě hosté nutně potřebují v boji o play-off každý bod, který by je přiblížil vytouženému osmému místu. S tímto utkáním mohli být v tomto směru určitě spokojeni. Favorizovaný Olymp hrál od úvodní části ze zabezpečené obrany, kladné je pro ně také to, že za celý duel nestrávil ani jednu minutu na trestné lavici. Ve druhé části se za vyrovnaného stavu 1:1 prosadili právě Jindřichohradečtí, těsné vedení se jim však udržet nepodařilo. Třemošná si vynutila samostatné nájezdy a v nich dokonce brala druhý, bonusový bod.

Druhý víkendový den již byl program mnohem pestřejší a četnější. Třemošná přecestovala z Jindřichova Hradce do Suchdolu nad Lužnicí, kde se také snažila zázračně urvat nějaký ten bod. Rozjetí domácí mají v závěru základní části kvalitní formu, která se rapidně projevila také v tomto střetnutí. Domácí měli zápas od úvodního vhazování ve svých rukou, dařilo se jim nejen při vyrovnaném počtu hráčů, třemi brankami však zatížili konto soupeře také v početních výhodách. Tatran se za celý zápas neprosadil a domů si tak odvezl vysokou porážku 6:0. V současné době je Třemošná na desáté pozici s pouhou jednobodovou ztrátou na play-off, Suchdol zůstává osamocen na třetím místě.

O největší senzaci uplynulého víkendu se postarala rezerva kladenského Alpiqu, která dokázala zaskočit Tygry z Mladé Boleslavi a výrazně si vylepšila svoji situaci. Domácí vstoupili do utkání po hlavě a v průběhu prvních dvou třetin si vybojovali dvoubrankové vedení. Bláznivé třetí dějství sice ještě přineslo čtyři branky, na konečném součtu se však již nic nezměnilo. Osudovým se pro Mladou Boleslav staly zejména přesilové hry, při vlastní početní výhodě inkasovala hned dvakrát a ztratila naději na body. Mladoboleslavští klesli na šestou příčku a tři kola před koncem nemají vůbec nic jistého.

Na závěr si shrneme počínání si dvou nejlepších týmů skupiny Západ, o první místo si to rozdá Kovo Praha a Hostivař. Oba se snaží vytvořit co nejlepší výchozí pozici do posledního kola, kdy se postaví v přímém souboji proti sobě. Hostivař na domácím hřišti vyzvala Dobřany a o své vítězství rozhodla během prvních dvou třetin utkání. Kdo si myslel, že jsou hosté odepsáni, škaredě se mýlil. Snack v závěrečné periodě sebral všechny zbytky sil a podařilo se mu snížit na rozdíl jediného gólu. Více však již nestihl, tři body po výhře 3:2 brala Hostivař.

Kovo muselo na výhru Hostivaře odpovědět, povedlo se mu to ve velkém stylu. Litice držely krok s favoritem pouze jednu třetinu, ve které prohrály těsně 2:1. Ve zbytku utkání se již vzpamatovat nedokázaly a postupem času inkasovaly ještě další čtyři branky. Kovo se tak po vítězství 6:1 vrátilo na první místo. Do konce základní části zbývají tři kola, některé týmy však budou hrát již jen dvakrát. Každopádně stále je o co hrát a vypadá to, že nás čeká tuhý boj o místa v play-off!

Sobota 15.03.2014

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - TJ Tatran Třemošná 2:3 ss (1:1,1:0,0:1)

Střely: 29:20, vyloučení: 3:0, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Neděle 16.03.2014

HBC ALPIQ Kladno B - HBC Tygři Mladá Boleslav 4:2 (1:0,1:0,2:2)

Střely: 22:24, vyloučení: 8:7, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 2:0

SK Suchdol nad Lužnicí - TJ Tatran Třemošná 6:0 (1:0,3:0,2:0)

Střely: 37:24, vyloučení: 3:8, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 0:0

HBC Hostivař - TJ Snack Dobřany 3:2 (1:0,2:0,0:2)

Střely: 29:26, vyloučení: 4:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

TJ KOVO Praha - HBC Plzeň-Litice 6:1 (2:1,1:0,3:0)

Střely: 36:34, vyloučení: 4:2, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0