1. liga

Ve skupině Západ favorité nezaváhali

1. NHbL Západ - Další série zápasů na Západě znovu trochu přiblížila vyřazovací boje, některým týmům již dokonce zbývají pouhé tři zápasy. K vidění bylo hned pět zápasů, ve kterých nedošlo k žádnému nečekanému překvapení.

Kovo s Hostivaří znovu navýšilo svůj náskok na čele, v boji o play-off naopak dvěma prohrami hodně ztratili hokejbalisté Karlových Varů.

Na Západě se víkendový program rozjel již v sobotu jedním zápasem. Domácí Olymp Jindřichův Hradec na své palubovce přivítal Karlovy Vary a v utkání, kde byl favoritem, si počínal velmi neomylně. Na nejtěsnější možné vedení z první patnáctiminutovky dokázal Olymp navázat zejména ve třetí části, kdy skóroval hned třikrát. CSKA se v duelu prosadilo pouze jednou a tím pádem na úspěch pomýšlet nemohl. Karlovým Varům navíc hrubě nevycházely přesilové hry, hrály již šest a nejen, že nedokázaly skórovat, ale zároveň v nich samy dvakrát inkasovaly. V konečném součtu Jindřichův Hradec porazil soupeře 5:1 a znovu si o trochu více upevnil pozici v první čtyřce.

V neděli se deváté Dobřany pokusily využít zaváhání karlovarského CSKA, proti vedoucímu Kovu to však neměly vůbec jednoduché. Pražský tým přistoupil k zápasu velmi zodpovědně a o svém vítězství rozhodl již během úvodních několika minut. Po první části vedlo Kovo již 3:0, hosté z Dobřan již v sobě nedokázali najít sílu na obrat. Nakonec hosté inkasovali v hlavním městě dohromady osm branek a domů odjeli rozhodně nespokojeni. Kovo Praha tedy udrželo první příčku před dotírající Hostivaří, před třetím Suchdolem již oba mají náskok sedmi, respektive šesti bodů.

Právě druhá Hostivař na svém hřišti přivítala plzeňské Litice a z utkání jako velký favorit po boji vyšla vítězně. I přesto, že měli domácí po celý zápas výraznou převahu, příliš jí gólově však vyjádřit nedokázala. Diváci se příliš branek nedočkali, domácí v prvních dvou třetinách zaznamenali po jednom zásahu a to jim nakonec stačilo k vítězství. Po výhře 2:0 je Hostivař druhá a na vedoucí Kovo ztrácí pouze jediný bod. Do konce základní části zbývají již pouhá tři kola, více příležitostí na posun na první místo v tabulce již nedostanou.

Karlovarským hokejbalistům se úvod jarní části příliš nevyvedl, doposud nezískali ani jeden jediný bod. Vše chtěli změnit v utkání proti Suchdolu nad Lužnicí, jenže ani toto střetnutí jim vůbec nevyšlo. Herně sice dokázalo CSKA držet s favorizovaným soupeřem krok, po častém vylučování však začalo zaostávat ve skóre. Ani jednomu celku se však v přesilových hrách nedařilo podle představ, Suchdol ze třinácti možností skóroval pouze jednou, naopak Vary se z deseti nabídek neprosadily. Suma sumárum, Suchdol porazil svého soupeře jednoznačně 6:0 a na čtvrtý Olymp má náskok již šest bodů.

Posledním zápasem tohoto víkendu bylo střetnutí Nového Strašecí s Mladou Boleslaví. Mírně favorizovaní byli domácí, což se rázně potvrdilo v první části. Nové Strašecí se prosadilo dvakrát a mělo směle nakročeno k tříbodovému vítězství. O osudu duelu však rozhodla pro domácí drtivá druhá patnáctimininutovka. V ní totiž Tygři skórovali hned pětkrát, čímž strhli body na svoji stranu. Tato výhra je posunula na šestou příčku, přičemž má Mladá Boleslav na deváté Dobřany náskok již čtyř bodů.

O příštím víkendu se odehraje dalších pět zápasů, vše nám pomalu bude směřovat ke krystalizaci závěrečné postupové osmičky.

Sobota 08.03.2014

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - SK HBC CSKA Karlovy Vary 5:1 (1:0,1:1,3:0)

Střely: 28:27, vyloučení: 6:2, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 2:0

Neděle 09.03.2014

HBC Nové Strašecí - HBC Tygři Mladá Boleslav 2:5 (2:0,0:5,0:0)

Střely: 30:27, vyloučení: 6:1, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0

SK Suchdol nad Lužnicí - SK HBC CSKA Karlovy Vary 6:0 (2:0,3:0,1:0)

Střely: 39:22, vyloučení: 10:13, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

TJ KOVO Praha - TJ Snack Dobřany 8:1 (3:0,4:1,1:0)

Střely: 45:19, vyloučení: 7:2, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

HBC Hostivař - HBC Plzeň-Litice 2:0 (1:0,1:0,0:0)

Střely: 34:13, vyloučení: 5:8, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 1:0