1. liga

Na Západě domácí týmy nezaváhaly, hlavní roli hrály přesilové hry

1. NhBL Západ - Předposlední kolo 1. národní hokejbalové ligy přineslo dominanci domácích týmů, hosté pro tentokrát ostrouhali. O podzimním mistrovi se rozhodne až o závěrečném víkendu, kdy se Kovo postaví hned dvěma soupeřům a má k němu tedy nejblíže.

V západní skupině probíhala klání pouze v neděli, mimo jiné se proti sobě postavil první a poslední celek tabulky. Kovo Praha bylo na domácí půdě proti kladenskému Alpiqu ohromným favoritem, což dokázalo i ohromným počtem střel, které vyslalo na branku soupeře. Pražský tým zaznamenal v utkání neuvěřitelných 71 střeleckých pokusů a bylo jasné, že na tuto statistiku se celek z chvostu tabulky dotáhnout nemůže. I přesto ale Kladno hrálo s lídrem tabulky na góly poměrně vyrovnanou partii, vše ale ovlivnila již první část, ve které si Kovo vypracovalo dvoubrankový náskok.

Po bláznivé druhé periodě přišla patnáctiminutovka třetí, ve které již rezerva extraligového týmu naprosto odpadla a dovolila svému soupeři odskočit až na rozdíl čtyř branek. Kovo nakonec v celkovém součtu zvítězilo 7:3 a opět se o krok přiblížilo k titulu podzimního mistra. Jediným týmem, který mu ještě může v radosti zabránit je Hostivař, která o právě skončeném víkendu na své půdě přivítala Nové Strašecí. Hlavním faktorem tohoto zápasu byly přesilové hry, domácí využili z šesti nabídnutých možností hned tři a tím zlomili odpor soupeře. Po dvou vyrovnaných dějstvích Hostivař odskočila v periodě poslední do vedení 5:2 a to udržela až do závěrečné sirény.

Hostivař nyní ztrácí na pražské Kovo stále dva body a o jejich umístění se rozhodne až v posledním kole podzimní části. Propast mezi dvěma nejlepší týmy se ale zvětšuje, třetí Suchdol měl volno, a tak šanci trochu se dotáhnout dostal Olymp z Jindřichova Hradce. Na domácí půdě přivítal Tygry z Mladé Boleslavi a po celou dobu měl herní i střeleckou převahu. Na skóre se to ale příliš neprojevovalo, až do samotného závěru jsme byli svědky dramatu, ze kterého nakonec vyšli lépe Jindřichohradečtí. Díky dvěma brankám v početní převaze zvítězili 3:2 a pojistili si čtvrtou příčku tabulky.

V přímém souboji o příčky zaručující play-off si to proti sobě rozdali hráči Plzně a Karlových Varů. CSKA sice v Plzni smolně inkasovalo, poté ale hru srovnalo a mělo kvalitní šance na vstřelení vedoucího gólu. Jenže to se nakonec nekonalo, Litice se štěstím vyhrály 2:1 a posunuly se již na šestou příčku prvoligové tabulky. „Smolně jsme si dali vlastní gól, ale zároveň jsme šťastnou brankou dokázali vyrovnat. Od vyrovnávací branky jsme, myslím, byli lepším týmem a hlavně ve třetí třetině jsme si vytvořili dostatek šancí ke vstřelení vedoucí branky. Bohužel jsme žádnou z nich nevyužili. Domácí naopak po naší chybě těsně před koncem strhli vedení na svoji stranu a my již nedokázali odpovědět,“ shrnul zásadní momenty utkání obránce Karlových Varů Pavel Divíšek.

V závěrečném duelu se trápící Třemošná, která spadla již na předposlední příčku, vydala do Dobřan, kde chtěla v závěru podzimní části překvapit. Ze začátku to vypadalo hodně nadějně, Tatran dokonce po první části vedl 2:1. Bohužel pro hosty ale domácí dokázali ve zbytku duelu využít své vypracované příležitosti a nakonec svého soka přehráli v poměru 7:4. Příští víkend nám uzavře dění v roce 2013, určí podzimního mistra a také rozhodne o tom, které týmy budou mít do jarní části dobrou výchozí pozici.

Neděle 17.11.2013

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - HBC Tygři Mladá Boleslav 3:2 (2:1,0:1,1:0)

Střely: 23:13, vyloučení: 2:5, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

HBC Hostivař - HBC Nové Strašecí 5:2 (1:1,2:1,2:0)

Střely: 29:25, vyloučení: 2:6, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 0:0

TJ KOVO Praha - HBC ALPIQ Kladno B 8:3 (2:0,3:3,3:0)

Střely: 71:22, vyloučení: 2:6, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

HBC Plzeň-Litice - SK HBC CSKA Karlovy Vary 2:1 (1:0,0:1,1:0)

Střely: 19:26, vyloučení: 9:8, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

TJ Snack Dobřany - TJ Tatran Třemošná 7:4 (1:2,1:1,5:1)

Střely: 37:24, vyloučení: 10:10, využití přesilovek: 3:2, oslabení: 1:0