1. liga

Vedoucí trojice nezaváhala, Boleslav nadělila Třemošné jedenáct branek

1.NhBL Západ - Na rozdíl od své východní skupiny se na Západě hrál hokejbal na mnoha hřištích a stadionech, k vidění byly skvělé výkony a řada zajímavých výsledků.

Vedoucí trojice si se svými soupeři bez problémů pohrála a znovu navýšila své vedení na čele, byli jsme svědky také jedenáctigólového přídělu Mladé Boleslavi do sítě Třemošné.

Tygři z Mladé Boleslavi přivítali v sobotu na svém hřišti Třemošnou, která však nedorazila v dobrém rozmaru. V první části sice Tatran držel se soupeřem krok a do kabin šel pouze se ztrátou jednoho gólu. Jenže druhá patnáctiminutovka se hostujícímu týmu vůbec nepovedla, inkasovali v ní šest branek a přišli o šanci na bodový zisk. Náskok Mladoboleslavských se ve třetí periodě ještě navýšil, skóre se nakonec zastavilo na jedenácti brankách. Tygrům se dařilo v přesilových hrách i v oslabení. V početní výhodě zaznamenali góly tři, při hře ve čtyřech hned dva.

Beznadějně poslední Alpiq Kladno B cítil proti Dobřanům šanci na bodový zisk a po dobrém výkonu byl hodně blízko. V první části se v Kladně strhla velká přestřelka, ze které nakonec vyšli lépe domácí hokejisté. Náskok 4:3 se však vzápětí velmi rychle rozplynul, před závěrečným dějstvím byli naopak v drobné výhodě Šneci. Diváci od třetí části očekávali další gólové hody, ale zmýlili se. Branka již nepadla , a tak po pětačtyřiceti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 5:6 z pohledu Alpiqu.

V posledním sobotním mači Nové Strašecí vyzvalo na svém hřišti plzeňské Litice a ač se očekávalo poměrně vyrovnané utkání, duel hodně ovlivnila první třetina. V ní si domácí dokázali vypracovat čtyřbrankový a ten v poklidu drželi až do samotného konce. K snadnému vítězství Novému Strašecí pomohly také tři využité přesilové hry. I díky nim domácí vyhráli 6:2 a mohli se chystat na nedělní klání lídra tabulky.

Jejich mise v hlavním městě České republiky ale nedopadla dobře. Kovo Praha potřebovala po minulém zaváhání znovu potvrdit svoji pozici v tabulce vítězstvím. To se ale zejména v první části nerodilo vůbec lehce. Strašecí drželo v první periodě bezbrankový stav, bohužel pro něj v závěrečné půlhodince se do jeho branky sypal jeden gól za druhým. Skóre se tak nakonec vyšplhalo až na 9:0. Hosty potopila silná nedisciplinovanost, protože Kovo z deseti nabídnutých přesilových her využilo hned čtyři.

Na vítězství Kova musela také na domácím hřišti navázat Hostivař, která si pozvala poslední Alpiq. Utkání mělo jednoznačný ráz od úvodní minuty, domácí svého soka poměrně v poklidu přehrávali a postupem času si vytvořili také dostatečný náskok. Výhra Hostivaře byla v konečném součtu o jeden gól nižší než v případě Kova, rozdíl mezi nimi zůstává dva body. Dalším týmem, který by se rád dotáhl na vedoucí duo je zpočátku klopýtající Suchdol.

Hráči od řeky Lužnice přivítali Mladou Boleslav a jistě byli obeznámeni s debaklem, který den před tím uštědřili Tygři Třemošné. Do nedělního utkání však Suchdol vstoupil bez respektu a strachu, v první části sice svoji střeleckou převahu ještě gólově vyjádřit nedokázal, o to více se však činil ve zbytku utkání. Do sítě Mladoboleslavských nasázel sedm branek a stejně jako vedoucí dva celky i on dokázal brát tři body za vysokou výhru.

Právě, dnes již několikrát probíraná, Třemošná chtěla odčinit sobotní nezdar. V Plzni však také od úvodního vhazování tahala za kratší konec provazu , a když po stránce střeleckých pokusů držela se soupeřem krok, na body nedosáhla. Po dvoubrankové ztrátě v první třetině se již soupeři manko stáhnout nepovedlo, Třemošná si tak z Litic odvezla porážku 5:1. Právě tato prohra sesunula Tatran na předposlední místo, má ale oproti Plzni jeden zápas k dobru.

Nejvyrovnanějším zápasem uplynulého víkendu bylo klání mezi Dobřany a Karlovými Vary. Domácí Snack se sice v první části dostal do dvoubrankového vedení, to ale díky dobře hrajícímu CSKA a jedné inkasované brance v oslabení neudržel. Remíza nakonec dospěla až k samostatným nájezdům, ve kterých bonusový bod urvali právě hráči z lázeňského města.

Sobota 09.11.2013

HBC Tygři Mladá Boleslav - TJ Tatran Třemošná 11:1 (2:1,6:0,3:0)

Střely: 44:22, vyloučení: 8:7, využití přesilovek: 3:1, oslabení: 2:0

HBC ALPIQ Kladno B - TJ Snack Dobřany 5:6 (4:3,1:3,0:0)

Střely: 27:22, vyloučení: 13:14, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:0

HBC Nové Strašecí - HBC Plzeň-Litice 6:2 (4:0,1:1,1:1)

Střely: 33:29, vyloučení: 11:8, využití přesilovek: 3:0, oslabení: 0:0

Neděle 10.11.2013

SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Tygři Mladá Boleslav 7:1 (1:1,4:0,2:0)

Střely: 47:31, vyloučení: 4:4, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 2:0

TJ KOVO Praha - HBC Nové Strašecí 9:0 (0:0,4:0,5:0)

Střely: 49:16, vyloučení: 5:10, využití přesilovek: 4:0, oslabení: 0:0

HBC Hostivař - HBC ALPIQ Kladno B 8:0 (1:0,4:0,3:0)

Střely: 43:16, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0

TJ Snack Dobřany - SK HBC CSKA Karlovy Vary 2:3 ss (2:0,0:2,0:0)

Střely: 28:25, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

HBC Plzeň-Litice - TJ Tatran Třemošná 5:1 (2:0,1:1,2:0)

Střely: 19:15, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0