1. liga

Ze souboje o třetí místo vyšel lépe Suchdol, Nové Strašecí nečekaně ztratilo

1.NhBL Západ - V západní skupině se v závěru října hrálo pouze v neděli, k vidění byly vyrovnané zápasy, ve kterých rozhodovaly opravdu maličkosti. Ani jeden z duelů neskončil více než jednobrankovým rozdílem, hned dvakrát z toho musely rozhodnout samostatné nájezdy.V souboji o střed tabulky dorazil

V souboji o střed tabulky dorazila do Karlových Varů Třemošná, která zde chtěla zaskočit domácí CSKA a třeba si domů odvézt i nějaký ten bod. Utkání hodně ovlivnil úvod zápasu, ve kterém se hosté dostali až do dvoubrankového vedení, Karlovarští se však nevzdali a ve druhém dějství skóre srovnali. Rozhodující branka padla ve třetině poslední, kdy se Tatran podruhé v zápase dostal do vedení a strhl na své konto cenné tři body.

"V první třetině jsme podali opravdu špatný výkon a Třemošná ji zaslouženě vyhrála. Ve druhé třetině jsme se dokázali, i díky rychle vstřelené kontaktní brance, zvednout a vyrovnat skóre. V závěrečné části se nám bohužel nepovedlo přidat další branku, a naopak jsme z protiútoku znovu inkasovali. Na tuto branku jsme již, ani přes několik šancí a více než minutu a půl trvající power play, nedokázali odpovědět," shrnul průběh utkání trenér Karlových Varů Jan Keprta.

K duelu o příčky zaručující vyřazovací boje se vydaly Litice do Dobřan. Domácí byli mírným favoritem a jistě se těšili z těsného vedení, které si vypracovali v úvodní periodě. Nakonec ho ale udržet nedokázali. Litice v závěru srovnaly v přesilové hře, dotáhly zápas do samostatných nájezdů a v nich dokonce urvaly druhý bonusový bod. Situace na spodních pozicích se příliš nezměnila, Plzeňští jsou desátí a na deváté Dobřany ztrácí již jen jediný bod.

Největší překvapením víkendu byl výkon hráčů Nového Strašecí a rezervy extraligového Alpiqu. Domácí byli proti trápícímu se soupeři velkým favoritem a hned od úvodního vhazování nic nenasvědčovalo dramatu. Strašecí si v první patnáctiminutovce vypracovalo náskok dvou gólů, které ale postupem času začínalo ztrácet. Hosté dokázali, na rozdíl od domácích, využít ze sedmi nabídnutých možností hrát přesilovou hru alespoň jednu a v závěrečném dějství dokonce srovnali. Zklamané Strašecí se již nedokázalo zvednout ani při samostatných nájezdech a muselo přihlížet, jak si Kladenští domů odvážejí druhý bonusový bod.

Na závěr jsme si nechali šlágr dnešního víkendu, v přímém souboji o třetí příčku bojoval Suchdol nad Lužnicí a Olymp Jindřichův Hradec. Naprosto vyrovnané utkání přineslo pěkný hokejbal, boj o každý metr palubovky. Ve prospěch domácího týmu hráli přesilové hry, hráči od řeky Lužnice dokázali ze tří využít dvě a právě tento faktor jim zajistil tři body. O své výhře rozhodl Suchdol ve třetí části a poprvé v sezóně se vyšvihl až na třetí příčku ve své skupině. Jindřichohradecký Olymp klesl o skóre na místo čtvrté.

Neděle 27.10.2013

SK HBC CSKA Karlovy Vary - TJ Tatran Třemošná 3:4 (0:2,3:1,0:1)

Střely: 41:28, vyloučení: 1:1, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

TJ Snack Dobřany - HBC Plzeň-Litice 1:2 ss (1:0,0:0,0:1)

Střely: :, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

SK Suchdol nad Lužnicí - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 3:2 (1:1,1:1,1:0)

Střely: 23:23, vyloučení: 3:3, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0

HBC Nové Strašecí - HBC ALPIQ Kladno B 2:3 ss (2:0,0:1,0:1)

Střely: 27:29, vyloučení: 7:7, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0