1. liga

Hostivař nečekaně ztratila v Dobřanech, na třetí příčku se vyšplhal Olymp

1. NhBL Západ - Na čele skupiny Západ jsou zatím dva celky, které svým soupeřům velmi rychle unikají - Kovo Praha a Hostivař. Dýchat na záda se jim snaží Olymp z Jindřichova Hradce, který využil sobotního zaváhání Hostivaře a dokázal se k ní přiblížit. Navíc má ještě dva zápasy k dobru.V sobotu bylo

V sobotu bylo ve skupině Západ na programu pouze jedno utkání, v něm druhá Hostivař mířila do Dobřan, odkud si chtěla odvést potřebné tři body k udržení náskoku na ostatní celky tabulky. Od úvodního vhazování měli hosté drobnou převahu, která se projevila i na počtu střel, na skóre se to však vůbec neprojevilo. Na první branku se tak čekalo až do druhé části, kdy se prosadili Šneci. Hostivaři v sobotním duelu prostě nepřálo, prosadit se nedokázala a zaslouženě si domů do Prahy odvezla porážku 3:0.

Proto musela následující den přijít tříbodová výhra nad plzeňskými Liticemi. V něm se již Hostivaři dařilo poněkud více, dokonce skórovala i při vlastním oslabení a po dvougólové třetí části dotáhla utkání k vítězství. Tyto tři body udržely Hostivař na druhé pozici, bohužel pro ně první Kovo a třetí Jindřichův Hradec mají zápasy k dobru. První Kovo ke svému zápasu cestovalo také do Dobřan, kde den před tím nečekaně ztratila Hostivař. Lídr tabulky nechal všechny dohady za zády, hrál si svoji hru a to mu také nakonec přineslo ovoce.

První dvě třetiny v Dobřanech byly vyrovnané, domácí Šneci velmi dlouho drželi se soupeřem krok. Kovo ale zábrany odhodilo ve třetím dějství a třemi brankami strhlo zápas na svoji stranu. Na čele má nyní jednobodový náskok a k tomu o zápas méně. Z ostatních pronásledovatelů zatím vyčnívá Olymp z Jindřichova Hradce, který touží po návratu mezi elitu. Jeho povinností bylo přivézt si tři body ze zápasu s Třemošnou, dlouho to však na to nevypadalo.

Domácí Tatran svého soupeře dokázal přehrávat, o čemž také svědčí počet střeleckých pokusů obou týmů. Jednobrankový náskok z první části ale Třemošná udržet nedokázala, Olymp ve druhé periodě srovnal a skóre otočil ve svůj prospěch v části třetí. Dvě využité přesilové hry pomohly Jindřichovu Hradci k bodům, tým z jihu Čech se tak osamostatnil na třetí pozici a čeká ho velká stíhající jízda, na jejímž konci chtějí hráči Olympu nakouknout na první dvě pozice tabulky skupiny Západ. V současné době sice Jindřichův Hradec ztrácí ještě osm bodů, má však odehráno o dvě utkání méně.

V posledním víkendovém zápase v souboji o střed tabulky přivítala Mladá Boleslav Nové Strašecí. Čekal se vyrovnaný duel, který mohla rozhodnout jedna či dvě branky, takový průběh nás ale rozhodně nečekal. Hosté totiž již v prvním dějství nasázeli do sítě Tygrů neuvěřitelných pět branek a jasno tak bylo již po patnácti minutách. Mladoboleslavští sice poté dokázali zachytit rytmus Nového Strašecí, s propastným rozdílem ale již nic udělat nedokázali. V jednu chvíli bylo sice manko již jen tříbrankové, tři góly hostí v závěrečné periodě ale rozhodli o výhře Strašecí 9:3.

O příštím víkendu vám vřele doporučuji zajít do Prahy na Palmovku, kde se v sobotu od 11 hodin uskuteční duel o první místo ve skupině Západ - Kovo Praha přivítá Hostivař.

Sobota 05.10.2013

TJ Snack Dobřany - HBC Hostivař 3:0 (0:0,1:0,2:0)

Střely: 30:37, vyloučení: 7:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

Neděle 06.10.2013

HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Nové Strašecí 3:9 (0:5,3:1,0:3)

Střely: 29:33, vyloučení: 9:10, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:1

TJ Tatran Třemošná - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 2:4 (1:0,0:1,1:3)

Střely: 55:35, vyloučení: 7:6, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:0

TJ Snack Dobřany - TJ KOVO Praha 1:5 (0:1,1:1,0:3)

Střely: 29:29, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

HBC Plzeň-Litice - HBC Hostivař 1:3 (0:1,1:0,0:2)

Střely: 14:19, vyloučení: 5:2, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:1