1. liga

Mezi Hostivaří a Karlovými Vary rozhodovaly až nájezdy, Kovo stále pokračuje s čistým štítem

1. NhBL Západ - V západní skupině byl o posledním záříjovém víkendu trochu chudší program než ve skupině paralelně hrající, i přesto ale došlo na napjaté souboje.

V sobotu byl k vidění pouze jeden zápas, Nové Strašecí cestovalo na půdu Suchdolu a jednalo se o utkání dvou mužstev, která měla před duelem shodný počet tří bodů. V Suchdolu byl k vidění opravdu vyrovnaný duel, ani jeden z týmů nedokázal soupeře výrazněji přehrávat. Na branky navíc diváci čekali až do třetí třetiny. O bodovém zisku Nového Strašecí rozhodl velmi důležitý faktor - přesilové hry. Hosté dokázali z pěti možností využít hned dvě, zato Suchdol z osmi ani jednu. Suma sumárum, Strašecí porazilo Suchdol 2:1.

V nedělní den byl program přece jen o něco málo bohatší. Ve hře byly první dva celky tabulky, které si již na ostatní mužstva vypracovaly velice slušný náskok. Navýšit se ho pokusilo Kovo, které na domácí půdě přivítalo hráče Tatranu Třemošná. Domácí hokejbalisté měli od úvodní minuty navrch, svého soka zásobovali pořádným množstvím střel. Postupem času na světelné tabuli přibýval i počet vstřelených branek Kova, který se nakonec zastavil na čísle čtyři. Třemošná se v hlavním městě prosadit nedokázala a to znamená, že loňský vítěz základní části po šesti zápasech neztratil ani bod a je opět první.

Jediná, kdo se Kova drží jako klíště, je Hostivař. Ta pro změnu přivítala v neděli nepříjemné Karlovy Vary a svedla s nimi velmi napínavou bitvu. Ani jeden z týmů nedokázal odskočit na vyšší rozdíl, bojovalo se o každý metr hřiště a po pětačtyřiceti minutách rozhodnuto nebylo. Duel musel dojít až k samostatným nájezdům, ve které byli nakonec úspěšnější domácí. Po výhře 5:4 berou dva body, na CSKA zbyl bod jediný. A jaká je tedy po tomto víkendu situace na čele? Kovo má díky výhře v řádné hrací době před Hostivaří jednobodový náskok, třetí Jindřichův Hradec ztrácí na lídra již bodů devět.

Do skupiny pronásledovatelů vedoucí dvojice jistě patří také Mladá Boleslav, která by se díky případné nedělní výhře v Plzni posunula na třetí příčku. Domácí Litice však byly zásadně proti. Utkání ovlivnila již první dvacetiminutovka, ve které se Plzeňští dostali až do tříbrankového vedení! To dokázali uhájit, i přes drobné problémy až do konce, zvítězili 4:3 a připsali druhé vítězství v nové sezóně. O příštím víkendu se zapotí zejména Hostivař s Dobřany, oba totiž absolvují dva zápasy. V dalších duelech o klidný střed tabulky hostí Boleslav Strašecí a Třemošná jindřichohradecký Olymp.

Sobota 28.09.2013

SK Suchdol nad Lužnicí - HBC Nové Strašecí 1:2 (0:0,0:0,1:2)

Střely: 24:25, vyloučení: 5:8, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0

Neděle 29.09.2013

HBC Plzeň-Litice - HBC Tygři Mladá Boleslav 4:3 (3:0,1:2,1:1)

Střely: 29:22, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

TJ KOVO Praha - TJ Tatran Třemošná 4:0 (1:0,1:0,2:0)

Střely: 41:21, vyloučení: 6:5, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

HBC Hostivař - SK HBC CSKA Karlovy Vary 5:4 ss (2:2,1:1,0:0)

Střely: 50:35, vyloučení: 4:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - HBC Nové Strašecí 3:0 (1:0,1:0,1:0)

Střely: 33:21, vyloučení: 5:7, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0