1. liga

Suchdol si připsal první vítězství, na chvost tabulky spadla rezerva Alpiqu

1.NhBL Západ - Souboje o přímé umístění nabídl poslední víkend 1. Národní hokejbalové ligy skupiny Západ, mezi sebou si to rozdaly nejen celky z první čtyřky, ale také mužstva, která se doposud potácí na úplném spodku tabulky. A jak to dopadlo?

Hostivař s Kovem mají na čele již šestibodový náskok, Suchdol nad Lužnicí získal své první body v sezóně.

V sobotu bylo na programu pouze jedno utkání, co se týče postavení v tabulce však bylo velmi důležité. Suchdol nad Lužnicí si chtěl na domácí půdě připsat první tři body v sezóně proti rezervě kladenského Alpiqu. Domácí vstoupili do zápasu opravdu aktivně a již v prvním dějství si dokázali vytvořit dvoubrankový náskok. Kladenští se probrali až v prostřední periodě, více než snížit na rozdíl jediného gólu. Suchdol ve třetí části využil z devíti přesilovek jednu a v závěru navýšil své vedení na 5:1. Díky této sobotní výhře se Suchdol odpoutal od posledního místa tabulky a mohl si tak zaslouženě užívat nedělní volno.

Zato Kladno se přesunulo ze Suchdolu do Jindřichova Hradce, kde se chtěla poprat o další bodový zisk. Také zde mu však nevyšla úvodní patnáctiminutovka, ve které se Olymp dostal do těsného vedení. Trnem v oku bylo Alpiqu hlavně nevyužívání přesilových her, v nedělním duelu jich neproměnili hned devět. Kladno nakonec na jihu Čech prohrálo 3:1 a po šesti zápasech se musí spokojit s pouhou jednou výhrou, která je řadí na poslední příčku skupiny Východ. Šanci vzchopit se dostane rezerva extraligového Alpiqu v příštím zápasem proti Mladé Boleslavi, který se však hraje až 13. října.

Dnešní kolo vidělo celkem dva šlágry a boje o vrchní patra tabulky. Zatím neomylná Hostivař přivítala na své půdě Třemošnou, která nejen, že chtěla narušit neomylnou jízdu pražských klubů, ale také má velkou chuť promluvit do bojů o medailová umístění v základní části. V Hostivaři jí to ale nevyšlo podle představ. Úvodní dějství sice držela s favoritem krok, protože po patnácti minutách bylo skóre nerozhodné 1:1, zbytek duelu ale patřil domácím hokejbalistům. Hostivařští se díky pěti gólům dostali do jednoznačného vedení a to dokázali udržet až do závěrečné sirény. Výhra 6:1 jim stále udržela neporazitelnost a místo na prvních dvou pozicích v tabulce.

V dalším zápase přivítalo Kovo Praha na svém hřišti celek z Karlových Varů. Rivalové, jenž se o vedoucí pozici přetahovali již loňskou sezónu, spolu také nyní svedli urputný boj. Tentokrát se ale diváci příliš branek nedočkali. Hosté se do vedení dostali již v úvodním dějství po využité přesilové hře, to byla ale co se týče vstřelených branek z jejich strany vše. Kovo zabralo a do konce zápasu dokázalo, i díky gólu při hře ve čtyřech, otočit a zvítězilo 2:1. „I když jsme přijeli pouze s deseti hráči do pole, tak jsme díky skvělému týmovému výkonu drželi s domácími krok, a ačkoli jsme prohráli, tak šlo o náš nejlepší letošní výkon. Fantasticky nám zachytal Novák, jen škoda, že jsme nedokázali vstřelit alespoň vyrovnávací branku,“ shrnul zápas obránce CSKA Jan Průša.

Víkendový souhrn zakončíme zápasem letošního překvapení mladoboleslavských Tygrů v Dobřanech. Domácí Šneci museli hned zkraje utkání zkousnout dva inkasované góly, do hry je sice dostala branka ve druhé patnáctiminutovce, nicméně ani jejich střelecká převaha k bodovému zisku nevedla. Hosté si jednogólový náskok s drobnou úpravou pohlídali, vyhráli 3:2 a v tabulce se dostali již na čtvrtou příčku.

Sobota 21.09.2013

SK Suchdol nad Lužnicí - HBC ALPIQ Kladno B 5:1 (2:0,0:1,3:0)

Střely: 25:24, vyloučení: 7:9, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0

Neděle 22.09.2013

TJ Snack Dobřany - HBC Tygři Mladá Boleslav 2:3 (0:2,1:0,1:1)

Střely: 35:25, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

TJ KOVO Praha - SK HBC CSKA Karlovy Vary 2:1 (0:1,2:0,0:0)

Střely: 40:35, vyloučení: 6:3, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 1:0

HBC Hostivař - TJ Tatran Třemošná 6:1 (1:1,2:0,3:0)

Střely: 25:27, vyloučení: 4:4, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - HBC ALPIQ Kladno B 3:1 (1:0,1:0,1:1)

Střely: 29:27, vyloučení: 9:6, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0