1. liga

Mladá Boleslav, Kladno a Nové Strašecí vybojovaly první vítězství v sezóně

1. NhBL Západ - Pouhé tři zápasy se odehrály o víkendu ve skupině Západ, všechny duely přinesly první tři body pro týmy, které buď nehrály a nebo nebodovaly. Raduje se Mladá Boleslav, Kladno a Nové Strašecí.

O prvním hracím víkendu měla Třemošná volno, a tak do ligy vstoupila až o sedm dní později. Proti Mladé Boleslavi byl Tatran favorizován, po první třetině již bylo jasné, že to nebude tak jednoduché. Tygři sice byli pod tlakem, ale po první třetině vedli nejtěsnějším možným způsobem. Domácí se později prosadili v přesilové hře, ale i přesto prohrávali po druhém dějství již o dva góly. Tatranu se sice podařilo snížit, srovnání však již nedorazilo. Třemošná na úvod zaznamenala porážku, Mladá Boleslav napravila první prohru s Karlovými Vary a má první tři body.

I o druhém víkendu se potvrdilo, že skupina Západ bude velmi vyrovnaná. Dobřany v prvním zápase porazily Nové Strašecí, Kladno nestačilo na Litice. Jejich vzájemný souboj přinesl gólovou přestřelku. V první patnáctiminutovce obě mužstva skórovala dvakrát a po druhé periodě bez gólu se rozhodovalo až v části poslední. Alpiq se trefil hned třikrát, díky čemuž udolal Snack Dobřany 5:4. I pro ně je to první bodový zisk v právě započaté sezóně.

Nové Strašecí zajíždělo k dalšímu zápasu do Plzně, kde se utkalo s místními Liticemi. Zde padaly branky pouze v úvodním dějství, které hosté vyhráli 2:1. Dokázali se prosadit při hře pět na pět a navíc ještě v oslabení, Plzeň skórovala pouze v početní výhodě. Litice tak jsou po dvou zápasech v tabulce o skóre čtvrté, Strašecí patří šesté místo.

Neděle 08.09.2013

TJ Tatran Třemošná - HBC Tygři Mladá Boleslav 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Střely: 31:21, vyloučení: 7:5, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0

TJ Snack Dobřany - HBC ALPIQ Kladno B 4:5 (2:2, 0:0, 2:3)

Střely: 33:22, vyloučení: 6:10, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0

HBC Plzeň-Litice - HBC Nové Strašecí 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Střely: 33:19, vyloučení: 6:8, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:1