1. liga

Suchdol nad Lužnicí je vítězem skupiny Západ!

1. NHbL - Západ - Karlovy Vary se chtěly na hřišti v Suchdolu pokusit o napravení prvních dvou ztracených duelů, ale nakonec se musely i potřetí před svým soupeřem sklonit.

Suchdol i ve třetím finálovém zápase prokázal velmi kvalitní formu a na svého soupeře nastoupil. Měl velkou střeleckou převahu a hojně zaplněné hřiště diváky se rozhodně nenudilo. V prvním dějství padlo hned pět branek, za Suchdol se dvakrát prosadil Lakatoš a Kalát. Varům se ale podařilo skóre zkorigovat a nakonec se tedy šlo do kabiny za stavu 3:2 pro domácí.

Ve druhé periodě však Suchdol přeřadil na vyšší obrátky a ve zbytku zápasu jednoznačně ukázal, kdo je na hřišti pánem. Prosadili se ještě oba Hemberové a dvakrát k vysokému skóre přispěl Vacek. Suchdol zvítězil 7:2 a mohl se radovat ze zisku titulu!

Celou sérii korunovanou dnešním zápasem zhodnotil Stanislav Landa: „Zápas jsme měli pod kontrolou, Vary v Suchdolu neměly nárok. Kluci makali, chtěli sérii ukončit a hlavně chtěli slavit titul. Škoda jen počasí nám nevyšlo, ale i přes špatné počasí přišlo neuvěřitelných 400 lidí. A ty nás hnali za titulem. Formu na play-off jsme načasovali na jedničku, všechny zápasy vyhrát je neskutečné. Dvě hlavní hvězdy celého mužstva play-off brankář Milan Šlefr a nejlepší v kanadském bodování play-off Marek Hembera.Už se těšíme na baráž do Karviné!“

„Sérii rozhodly naše dvě těsné prohry v domácích utkáních. Třetí zápas již byl v režii domácího celku, protože nám při hře na dvě formace rychle ubývalo sil. Nezbývá tak, než pogratulovat soupeři k vítězství. Porážka ve finále vždy mrzí, ale i druhé místo je pro nás nejlepším výsledkem v historii klubu a nejen za ně, ale i za celou sezónu patří všem hráčům velký dík,“ ohlédl se za finálovou sérii a celou sezónou také trenér CSKA Jan Keprta.