1. liga

Suchdol si z Varů nečekaně odvezl dvě vítězství

1.NHbL - Západ - První dvě finále na Západě přinesla velká překvapení. Suchdol po pražském Kovu dokázal zaskočit i karlovarské CSKA a je krok od zisku titulu.

Karlovy Vary a Suchdol nad Lužnicí nechali za zády všechny své soupeře a o finálovém víkendu si to v prvních dvou utkání rozdali o vítězství v lize. Na první branku se čekalo až do třinácté minuty a hosté mohli poděkovat obraně CSKA, když po hrubé chybě skóroval Marek Hembera.

Náskok však vydržel hostům zhruba pět minut, přesnou dorážkou smazal vedení Suchdolu Michal Martinovský. Rozhodující momenty přišly na přelomu pětadvacáté minuty zápasu, během třiceti vteřin se prosadili Jiří Kalát a Pavel Sohandl v přesilových hrách a výrazně tak naklonili skóre na stranu hostujícího celku.

Varům se podařilo už pouze snížit, druhý gól v zápase zaznamenal Martinovský, ale na vyrovnání už to nestačilo. „Utkání bylo vyrovnané. Hlavním důvodem byla daleká cesta, ale kluci se s tím porvali a zaslouženě vyhráli. Rozhodujícím momentem utkání byla přesilová hra pět na tři, kterou jsme využili na dvěma góly. Pak jsme utkání kontrolovali,“ hodnotí úvodní střetnutí Stanislav Landa.

Domácí chtěli na svého soka v neděli nastoupit, ale to se jim nevyvedlo podle představ. Ještě v první patnáctiminutovce inkasovali dva góly z holí Kaláta a Šembery a s jejich nadějemi to nevypadalo příliš dobře. CSKA se do šancí dostávalo jen sporadicky, ale to neplatilo o začátku třetí třetiny.

Domácí se během dvou minut dvakrát prosadili a náskok Suchdolu tak prozatím smazali z povrchu zemského. Rozhodující branka druhého utkání přišla pět minut před koncem, spolupráci bratří Hemberů tentokrát zakončil Pavel Hembera. Definitivní tečku za skóre udělal střelou do prázdné banky Jaroslav Kulík, který rozhodl o tom, že Suchdol bude mít doma dva mečboly.

I k tomuto utkání se vyjádřil hostující Landa: „Do utkání jsme vstoupili velice dobře, o tom svědčí i poměr střel v první třetině 12:2. Jen opět škoda dalších nevyužitých šancí. Ve druhé třetině se hra vyrovnala, ale na začátku třetí části jsme asi už seděli v autobuse a soupeř rychle vyrovnal. Po tomto nemastném začátku jsem malinko zvýšil hlas a kluci zabrali a zápas opět vyhráli. Mile mě překvapil Milan Šlefr, který nejenom, že dobře chytal, ale také přihrával na góly. Dále opět nesmím za zapomenout na naše fantastické fanoušky,kteří nás opět hnali za vítězstvím a to se pak hraje jinak!“

„Ani v jednom utkání se nám nepovedl vstup do zápasu a v obou utkáních jsme museli dotahovat vedení soupeře. To se nám sice podařilo, ale strhnout vedení na naši stranu již ne. Pokud chceme sérii alespoň prodloužit, tak musíme začít více střílet, vytvořit tlak na branku a zlepšit koncovku,“ okomentoval víkendová utkání také trenér CSKA Jan Keprta.

SK HBC CSKA Karlovy Vary - SK Suchdol nad Lužnicí 2:3 (0:1,1:2,1:0)

SK HBC CSKA Karlovy Vary - SK Suchdol nad Lužnicí 2:4 (0:2,0:0,2:2)