1. liga

Rozhodující páté utkání zvládly lépe Karlovy Vary

Na Západě se v sobotu jednalo o tom, kdo doplní celek Suchdolu ve finálové dvojici. Rozhodovalo se mezi Karlovými Vary a Novým Strašecím.Předchozí čtyři zápasy v sérii pokaždé ovládly domácí týmy a i z toho důvodu měly výhodu Karlovy Vary. Utkání bylo hodně ovlivněno začátkem, dříve než se Strašecí

Předchozí čtyři zápasy v sérii pokaždé ovládly domácí týmy a i z toho důvodu měly výhodu Karlovy Vary. Utkání bylo hodně ovlivněno začátkem, dříve než se Strašecí stihlo vůbec rozkoukat, prohrávalo již o tři branky. Postupně se prosadili Zmeškal, Bruštík a Divíšek. Hosté poté vystřídali brankáře a celkově zlepšili svoji hru, nicméně tříbranková ztráta již byla nad jejich síly.

Nejlépe to pro ně vypadalo v dvaadvacáté minutě, kdy se z nenápadného nahození prosadil Wittmayer. Blíže se však Novému Strašecí k soupeři přiblížit nepodařilo, a tak bylo jasné, že na vysněné finále nedosáhnou. Zápas nakonec skončil v poměru 6:2 pro CSKA a Karlovy Vary se tak můžou těšit na finále.

„Výborně nám vyšel vstup do utkání, když jsme v 6. minutě vedli už 3:0, což se ukázalo jako rozhodující. Také se nám oproti minulým utkáním dařilo v přesilovkách, a naopak soupeři jsme dovolili využít pouze jedinou z 12 početních výhod. Za předvedený výkon zaslouží pochvalu celý tým,“ hodnotil rozhodující utkání trenér CSKA Jan Keprta.

K zápasu se vyjádřil také trenér poraženého celku Josef Moravec: „Konec sezony. Moc jsme chtěli postoupit do finále, ale bohužel to nevyšlo. Chtěl bych klukům poděkovat za celý ročník. Největší dík ale patří naším skvělým fanouškům. Byli po celou dobu úžasní!