1. liga

Nové Strašecí doma stáhlo ztrátu, první Kovo se do finále nedostalo

Semifinálová tajenka je ve skupině Západ z poloviny rozluštěna. První celek základní části nečekaně končí v nejkratším možném čase, o postupujícím ve druhé semifinálové dvojici se rozhodne až příští víkend.

V prvním semifinále si Karlovy Vary chtěly již v sobotu zajistit postup mezi nejlepší dva celky své skupiny a měly k tomu po předchozím víkendu skvěle nakročeno. Doma totiž dvakrát zvítězily, a tak jim chyběla již jen jedna výhra k definitivní jistotě postupu. Ne všechno šlo ale tak, jak si hostující hráči a funkcionáři představovali.

Než se v sobotu v Novém Strašecí stihli hosté rozkoukat, prohrávali již o dvě branky a jejich sen o rychlém postupu se tak začal zprudka rozplývat. CSKA se sice podařilo snížit v přesilové hře, avšak to byl pouze světlý záblesk, jelikož se jim v této herní situaci vůbec nedařilo. Vždyť při své početní výhodě inkasovali hned dvakrát a s tím na finále rozhodně pomýšlet nemohli.

Nakonec hosté podlehli soupeři v sobotu 5:1 a museli na utkání hodně rychle zapomenout. To se jim však ne úplně podařilo. V neděli se očekával naprosto jiný souboj, ale začátek byl téměř totožný. Nové Strašecí se velmi rychle ujalo vedení 2:0 a ve druhé patnáctiminutovce přišlo ještě navýšení náskoku. Opět v tom hrál velkou roli gól v přesilové hře, ale také při hře ve čtyřech. Karlovy Vary se sice nadechly k mohutnému závěru, ale druhou porážku venku již neodvrátily. O finalistovi se tak rozhodne až příští sobotu, výhodu domácího prostředí budou mít tentokrát karlovarští hokejisté.

Hodně diskutované a neočekávané vyústění série přišlo již v sobotu v Suchdolu nad Lužnicí. Domácí si z Prahy přivezli dvě překvapivá vítězství a na svém hřišti chtěli samozřejmě postoupit. Jejich sen se začal naplňovat ve druhé třetině, kdy se díky Hemberovi a Hunalovi dostali domácí do dvoubrankového vedení. Kovo se sice chytilo, ale když ve třetí periodě Kalát upravil na 3:1, bylo jasné, že s celkem z hlavního města je zle.

Vítěz a suverénní lídr základní části dokázal pouze snížit, ale vytouženého vyrovnání se již nedočkal. K velkému překvapení tak končí již v semifinále, naopak pro Suchdol je postup do finále obrovským úspěchem. Uvidíme, jak s touto šancí na zisk titulu jeho hráči naloží.

„Stejně jako celou sérii to byl víc boj než hokejbal, ale tak to v play-off chodí. Suchdol se snažil hodně kouskovat hru, hrát jednoduše a zahustit střední pásmo. Nám opět bohužel selhala největší zbraň - útok. Za celou sérii se, stejně jako v tomto utkání, nenašel v našem týmu hráč, který by to vzal na sebe. Nemůžu hráčům upřít bojovnost, ale domácí tým chtěl ještě víc a tím eliminoval naší větší kvalitu. Škoda, že se nám na konci nepodařilo vyrovnat, mohlo to být ještě hodně zajímavé. Domácí k výhře dotáhla obětavost a velká podpora fanoušků,“ hodnotí rozhodující zápas Jan Kovařík, vedoucí Kovo Praha.

„Zaslouženě jsme postoupili do finále. Jsem velice spokojen, konečně kluci hráli play-off. Hvězdou celé série byl brankář Milan Šlefr. A opět stejná věta na konec patří našim fantastickým fanouškům, tentokrát si jich na zápas našlo cestu 280 a to je skvělé číslo,“ raduje se trenér Suchdolu nad Lužnicí Stanislav Landa.