1. liga

Posledním semifinalistou je na Západě Nové Strašecí

1. NHbL - Západ - Jediná čtvrtfinálová série to ve druhé nejvyšší soutěži dotáhla až k pátému zápasu. Nové Strašecí doma vyzvalo Hostivař a po výhře 3:0 si zajistilo postup mezi nejlepší čtyři týmy, mezi nimiž jsou první čtyři po základní časti.

Očekávaný zápas v Novém Strašecí přilákal do arény celkem 263 diváků a ti se již ve druhé minutě zaradovali z prvního gólu. Po Porcalově nahození přišla dorážka Martina Kohouta, který otevřel střelecký účet čtvrtfinálového zápasu. Oba celky mohly ještě v prvním dějství svůj náskok navýšit, brankáři však navýšení vedení nepovolili.

To již ale neplatí pro druhou třetinu, kdy opět zaúřadoval Pavel Kohout. Tentokrát ho ke skórování vybídl skvělým pasem Gotthard a zmíněný střelec přidal svoji druhou branku v zápase. S ambicemi Hostivaře najednou bylo zle a hosté tedy museli výrazně zabrat.

Hostivař to dvě minuty před koncem pochopitelně zkusila v šesti lidech v poli, jenže tato situace jí také vůbec nevyšla. Ryss nejen, že nasbíral v útočné třetině cenné vteřinky, navíc ještě posunul míček na Duchoně, kterého před brankou fauloval Palička. Rozhodčí se nakonec rozhodli gól uznat jako technickou branku. Díky ní Nové Strašecí zvítězilo 3:0 a postoupilo do semifinále, kde se již příští týden utká s nepříjemným celkem Karlových Varů.

„Celé mužstvo bych chtěl pochválit za předvedenou práci v dnešním zápase. Od začátku utkání jsme si šli za vítězstvím a myslím, že jsme si jej zasloužili. Děkuji také našim skvělým fanouškům a pevně věřím, že na semifinálová klání dorazí minimálně ve stejně hojném počtu. Do další série půjdeme s pokorou a s chutí poprat se o finále,“ zhodnotil vše pro oficiální web trenér Nového Strašecí Josef Moravec.

Semifinálové dvojice

TJ Kovo Praha - SK Suchdol nad Lužnicí

SK HBC CSKA Karlovy Vary - HBC Nové Strašecí