1. liga

Třemošná odmítla nastoupit ke třetímu zápasu, kontumačně postupují Vary

Velmi nervózní a vyhecované play-off probíhá na Západě. Vodu čeří zejména Karlovy Vary, které měly v prvních zápasech s Třemošnou konflikt, který vyvrcholil až k tomu, že Tatran nenastoupil do třetího zápasu.

Souhrn začneme několika slovy o sérii Karlovy Vary – Třemošná. Kvůli konfliktu mezi jednotlivými hráči po odvetném zápase dostali Karlovarští pokutu a vše vyvrcholilo tím, že Tatran odmítl nastoupit k třetímu zápasu série. Díky tomu CSKA zvítězilo kontumačně 5:0 a po dvou výhrách doma tak postupuje do semifinále.

K celému incidentu se vedení Třemošné vyjádřilo takto: „Po zvážení situace jsme se rozhodli nenastoupit k poslednímu utkání a obětovat případný sportovní úspěch tomu, aby se konečně začala řešit dlouhou dobu přehlížená situace ohledně Karlových Varů. Druhý zápas čtvrtfinále a události po něm byly podle našeho názoru poslední kapkou. Chování většiny hráčů tohoto “týmu” je ostudou hokejbalu a nechceme mu dále přihlížet. Všem ostatním postupujícím přejeme mnoho úspěchů v play-off a doufáme, že další série se budou rozhodovat pouze na hřišti a díky sportovním výkonům.“

V sobotu byly dohrány dvě série, vítěz základní části hladce ve třech zápasech přešel přes Snack Dobřany. Třetí duel série byl velmi vyrovnaný, po dvou periodách bylo skóre nerozhodné. Jenže závěrečná třetina přinesla smršť pražského týmu, který pěti góly definitivně zlomil odpor Šneků. Kovo Praha tedy přešlo hladce mezi nejlepší čtyři týmy tabulky.

„Dvě třetiny to byl z naší strany špatný výkon bez pohybu, důrazu a nasazení. Pak ale zabral strašák nedělního utkání a po čtvrté brance už jsme to měli celkem pod kontrolou. Celkově celou sérii rozhodla naše větší zkušenost. Dobřany ale ukázaly, že v budoucnu rozhodně mají na čem stavět,“ říká Jan Kovařík, vedoucí Kovo Praha.

Suchdol nad Lužnicí byl obdobně jako Kovo jeden zápas od postupu. Sobotní klání bylo velmi vyrovnané, hosté měli mírnou střeleckou převahu, ale patnáct minut před koncem ještě prohrávali. V poslední třetině jim pomohl Hembera, který dvěma brankami po přihrávkách Hadravy a Hadače obrátil skóre ve prospěch Suchdolu. Hosté se tak v nejkratší možné době mohli radovat z postupu do semifinále.

„Ďáblové na nás vlétli, začátek utkání pohlídal výborně chytající Šlefr. V druhé třetině nás rozhodčí poslali do třech a Ďáblové se ujali vedení. Do třetí třetiny jsme zabrali a zaslouženě jsme zápas otočili. Kluci zaslouží pochvalu, že se nevzdali za nepříznivého stavu a makali až do konce. Série to byla dobrá, jen ta naše žalostná koncovka. Pochválit musím také brankáře Šlefra, který v celé sérii dostal pouze dva góly. A opět nesmím zapomenout na naše fantastické fanoušky, kteří nám v Praze vytvořili téměř domácí prostředí,“ komentuje zápas v Praze trenér Suchdolu Stanislav Landa.

Přece jen zde máme sérii, která se protáhne na pět zápasů. Po prvních dvou utkáních mezi Novým Strašecím a Hostivaří bylo skóre nerozhodné a výhoda domácího prostředí se přesunula na stranu pražského týmu. Sobotní utkání mnohem lépe vyšlo hostujícímu týmu, který se prosazoval mnohem jednodušeji, a skóre se nakonec vyšplhalo na pětibrankový náskok.

Po výhře 7:2 chtělo Nové Strašecí v odvetný den potvrdit svůj postup, jenže Hostivař se ještě dokázala zachránit. Již v prvním dějství si hráči z hlavního města vytvořili dvoubrankový náskok a ten již s určitou obměnou drželi až do posledního dějství. Nakonec zvítězili 6:3 a vrátili sérii zpět do Strašecí, hrát se bude v sobotu 6. dubna ve 14 hodin.