1. liga

I Západ už zná rozložení čtvrtfinále

1.NHbL - Západ - Stejná situace jako ve skupině Východ panovala také na Západě. O postupujících bylo již rozhodnuto, velmi zajímavé souboje však byly k vidění v bitvě o sestupové místo. Na dálku proti sobě bojovala Mladá Boleslav a rezerva kladenského Alpiqu.

Alpiq Kladno B měl vše ve svých rukou. V zápase proti Novému Strašecí mu k definitivní jistotě záchrany stačily dva body, nicméně na půdě ve Strašecí i to byl velmi těžko řešitelný problém. Obzvláště když domácí srdnatě bojovali o udržení třetího místa a s kladenskými hokejbalisty si bez problému poradili.

V celkovém součtu Nové Strašecí zvítězilo 4:0 a to byla hozená rukavice pro Tygry z Mladé Boleslavi. Ti doma přivítali Hostivař a cítili velkou šanci na záchranu. Na góly se čekalo až do třetí patnáctiminutovky, kdy se k velké radosti diváků Tygři dostali do vedení. Jenže svůj náskok neudrželi, Hostivař nejprve smazala manko a poté po prohraném buly v obranném pásmu zaznamenal branku Brož, čímž rozhodl o vítězství hostí.

„Do utkání jsme nastoupili s vědomím, že pouze minimálně dva body a následné vítězství Strašecí nad Kladnem nás posune z poslední příčky. V první třetině se hrál oboustranně opatrný hokejbal. Od druhé části jsme byli aktivnějším týmem i s ohledem na to, že soupeř dorazil pouze s deseti hráči do pole. Ve třetí části se nám podařilo v přesilovce dostat do vedení, ale místo navýšení skóre se podařilo Hostivaři vyrovnat. Snaha o vstřelení vítězného gólu ztroskotala na naší nepřesnosti. V nájezdech na nás dolehla síla okamžiku. Pouze super výkon Fukárka nás držel v naději až do sedmé série nájezdu. Nyní nám nezbývá nic než čekat, jak to eventuálně dopadne s baráží,“ hovoří o zápase trenér Mladé Boleslavi.

"Do Boleslavi jsme jeli ve velice okleštěné sestavě. Všichni jsme výborně plnili taktické pokyny, nehonili se za soupeřem, vyčkávali a hrozili z brejků. Teprve až když jsme inkasovali v oslabení, byli jsme nuceni hru otevřít. Začali jsme více napadat a dostávat soupeře pod tlak, z čehož pramenilo i vyrovnání na 1:1. Ke konci zápasu jsme se dostali pod velký tlak Boleslavi, který jsme i díky skvělému výkonu brankáře Majerníčka přečkali a dotáhli zápas do nájezdů, kde jsme "vybojovali" druhý bod. Děkuji všem hráčům za skvělý výkon a doufám, že si formu udrží i do vyřazovacích bojů,“ říká kouč Hostivaře Tomáš Bokrovec.

Naprosto bezstarostný zápas se naopak odehrál v Karlových Varech. Na hřiště již jistého druhého týmu dorazily naopak jisto jistě deváté Litice, a tak se jednalo již jen o čest. Domácí CSKA přistoupilo k duelu zodpovědněji a díky šesti brankám si připsalo tři body. Soupeř z Plzně se trefil pouze v přesilové hře a to mu k bodům rozhodně nemohlo pomoci.

"V první třetině jsme si vytvořili tříbrankové vedení, a poté jsme již utkání bez větších problémů dovedli do vítězného konce. Určité rezervy bych viděl ve hře v početní výhodě a v koncovce. V dnešním utkání jsme nevyužili dvě dvojnásobné početní výhody a několik vyložených šancí, což by nás v play-off oproti dnešku mohlo mrzet," řekl po utkání trenér CSKA Jan Keprta.

Dobřany se o přímé umístění na sedmé či osmé pozici utkaly s Třemošnou a v utkání tahaly za kratší konec provazu. V prvních dvou třetinách dokázal gólově vyjádřit jen jednou. V poslední periodě se s góly roztrhl pytel, ale na výhře Třemošné 3:2 to již nic nezměnilo. Tatran tak končí po základní části na sedmé pozici, Snack je osmý.

Poslední zápas k sobě svedl již jistého vítěze základní části pražské Kovo, které se v derby utkalo s Ďábly. Čekalo se vyrovnané klání, jenže opak byl pravdou. Favorit duelu potvrdil první příčku hladkou výhrou 5:0 a nyní se již může těšit na vyřazovací boje, v jejich prvním kole vyzve dobřanský Snack. Karlovy Vary se nakonec utkají s Tatranem Třemošná, Nové Strašecí s Hostivaří a Suchdol s pražskými Ďábly.