1. liga

Kovo Praha ve šlágru kola porazilo Karlovy Vary po nájezdech

1.liga Západ - Hned deset zápasů během jednoho víkendu bylo na programu na závěr podzimní části a také se bylo na co dívat. Tatran Třemošná se v sobotu loučil s podzimem na hřišti Suchdolu a zápas se jim ne úplně povedl.

Domácím se dařilo zejména v přesilových hrách, prosadili se hned dvakrát a nakonec dokráčeli k poměrně pohodlnému vítězství 4:0. Třemošná tak zakončila podzim na osmé pozici.

Kovo Praha bojuje společně s Karlovými Vary o průběžné první místo a má v tuto chvíli navrch. Do Prahy v sobotu dorazily letos ne příliš kvalitně hrající Litice, které však chtěly favorita zaskočit. Naději na to držely až do závěrečné patnáctiminutovky, a i když na branku soupeře vyslaly 44 střel, ani jednou se ze vstřelené branky neradovaly. Kovo zvítězilo 4:0 a pojistilo si první příčku.

„Celé utkání měl náš tým víc ze hry, Litice ale dlouho držel ve hře dobře chytající brankář. Nakonec se nám podařilo soupeře udolat a rozhodnout ve třetí třetině,“ hodnotí Jan Kovařík, vedoucí Kovo Praha. Nyní bylo na Karlových Varech, aby odpověděly na vítězství jejich rivala, ale je nečekalo vůbec nic lehkého. Na hřišti pražských Ďáblů neodehrály vůbec dobré utkání. Během prvních dvou třetin CSKA inkasovalo hned sedm branek a s jejich osudem to nevypadalo dobře.

Letos již několikrát Karlovarští dokázali, že dokáží otočit skóre zápasu, nicméně toto na ně bylo příliš. Vzchopili se ještě na snížení manka, ale prohře 9:5 již nezabránili. „První dvě třetiny u nás prakticky vůbec nefungovala týmová hra dozadu. Soupeř si dělal v naší obranné třetině, co chtěl a rozhodl o výsledku, když si dokázal vytvořit šestibrankový náskok. Brankáři s tím prakticky nemohli nic dělat. My už poté výsledek pouze kosmeticky upravili,“ řekl k utkání vedoucí mužstva CSKA Blažík.

Nyní si již velmi rychle proběhneme poslední dva sobotní zápasy. Rezerva Alpiqu Kladno putovala do Hostivaře, kde se jim ale příliš nedařilo. Rozhodnuto bylo po dvou třetinách utkání, kdy domácí vedli o čtyři branky. Závěrečná siréna zazněla za stavu 5:1 a tento výsledek dal naději Tygrům z Boleslavi, kteří chtěli navýšit svůj náskok právě nad Kladnem.

Jenže Tygři doma přivítali Nové Strašecí a jednalo se o velmi vyrovnané utkání. Po bezbrankové úvodní části si hosté vypracovali jednobrankový náskok, který s různou úpravou drželi až do samotného závěru. Nakonec z toho bylo vítězství 4:3, které Nové Strašecí udrželo na třetí pozici. Naopak Mladá Boleslav se musela s tříbodovým náskokem na Kladno chystat na nedělní vzájemné utkání.

To se odehrálo právě v Mladé Boleslavi a bylo velmi vyrovnané. Bylo vidět, že se hraje opravdu o hodně. Boleslavští se dostali do vedení v první třetině, jenže jejich soupeř ve druhé periodě skóre zvrátil ve svůj prospěch. Nakonec toto hubené vedení udržel až do závěrečné sirény a radoval se ze zisku veledůležitých tří bodů v boji o záchranu. Oba celky jsou na tom stejně, čeká nás zajímavé jaro.

Nové Strašecí si chtělo ještě více pojistit třetí příčku v boji proti Hostivaři a dlouhou dobu to na to vypadalo. Ve druhé části si domácí Hostivař vypracovala jednobrankový náskok, který však v poslední patnáctiminutovce ještě více navýšila. Jedinou branku Strašecí dalo v přesilové hře a to na výhru rozhodně stačit nemůže. V dalším zápase o vyřazovací boje hrající Dobřany chtěly vydolovat nějaký ten bod v zápase proti Suchdolu, ale jejich snaha nevzala za své. Ve druhé třetině Suchdol nasázel tři branky a mohl se radovat. Vše nakonec vedlo až k výhře 4:1. O tomto víkendu Suchdol nad Lužnicí získal důležitých šest bodů a díky tomu je již na čtvrté pozici! Druhá patnáctiminutovka rozhodovala také v souboji Ďáblů z Prahy a plzeňských Litic. V této části zápasu si tým z hlavního města vypracoval dvoubrankový náskok a ten již udržel až do samotného závěru.

Svižným krokem jsme se dostali až k závěrečnému podzimnímu zápasu a jednalo se o opravdový boj. První Kovo Praha přivítalo na svém hřišti Karlovy Vary a bojovalo se o přímou první příčku. Začalo se velmi zhurta, Kovo si dokázalo vytvořit v první periodě dvoubrankové vedení a mělo nakročeno k vítězství. Jenže CSKA se nevzdalo a ve druhém dějství srovnalo. V samostatných nájezdech, které následovaly, dobře zakončil jen Bureš a rozhodl tak o druhém bodu pro Kovo. Díky tomu má pražský tým tříbodový náskok na Vary a k tomu ještě zápas k dobru.

„Oproti sobotnímu zápasu jsme výrazně zlepšili defenzivní činnost, a i když jsme po první třetině prohrávali o dvě branky, tak jsme se dokázali zvednout a vyrovnat. Ve třetí třetině měly oba týmy šance rozhodnout utkání, ale brankáři míček za svá záda již nepustili. V nájezdech byli šťastnější domácí,“ shrnul zápas vedoucí mužstva Varů Blažík.

„První třetina byla z naší strany dobrá, dostali jsme se do vedení 2:0. Škoda jen dalších nevyužitých šancí. Pak ale Vary během chvilky vyrovnaly, nám se nedařilo hlavně v přesilovkách, kde k nám soupeř rychle přistupoval a hrál dostatečně agresivně. Třetí část hry měl náš tým převahu, bohužel vítěznou branku se vstřelit nepovedlo a tak se rozhodovalo v nájezdech, kde byl jediným úspěšným střelcem Bureš. Celkově s podzimem vládne spokojenost, ale rozhodovat se bude až v jarní části,“ dodává k duelu Jan Kovařík.