1. liga

Kovo Praha uspělo dvakrát na západě Čech a ztrácí už jen bod

1.liga Západ - Víkendové zápasy na Západě byly převážně v režii Kovo Praha. Tento celek se snažil vyšvihnout zpět na první pozici. A právě jediné Kovo hrálo v sobotu, když cestovalo na hřiště Tatranu Třemošná

V loňské sezóně se tato dvě mužstva prala o vedoucí příčky, letos se ale Tatranu příliš nedaří. A to se ukázalo i v tomto utkání. Hosté z Prahy do zápasu vstoupili opravdu po hlavě a velmi rychle se ujali tříbrankového vedení.

Ve druhé části se již do hry dostali i domácí hokejbalisté, ale stále byli pod silným tlakem. Nakonec si odnesli sedm branek a prohru 2:7. Svoji reputaci si mohla Třemošná napravit hned následující den, když přijeli Ďáblové. Jednalo se o mnohem vyrovnanější zápas, před úvodním vhazováním měly oba celky stejný počet bodů a jednalo se tak o souboj o přímou sedmou pozici.

Nyní si fanoušci v Třemošné příliš brankových situací neužili. Góly začaly padat až ve druhé části, do vedení se dostali pražští Ďáblové. V poslední patnáctiminutovce se Tatranu podařilo srovnat a nakonec se rozhodovalo až v samostatných nájezdech. V nich se více dařilo Ďáblům a díky tomu se vyšvihli na sedmou příčku. Třemošná je se ziskem sedmnácti bodů osmá.

Kovo mělo před víkendem tři zápasy ztrátu na první CSKA a v neděli se díky tří bodům mohlo více přiblížit. Dobřany však na domácí půdě nedávají body zadarmo a to se ukázalo i v tomto případě. Domácí Šneci se dostali v úvodním dějství do vedení, ale to se jim udržet nepodařilo. Favorit duelu nejprve srovnal a v poslední třetině dokonce zvrátil stav ve svůj prospěch. Díky této výhře se Kovo dotáhlo na jeden bod na vedoucí Karlovy Vary. Závěrečný duel skupiny Západ přivedl Tygry z Mladé Boleslavi do Plzně. Liticím se zatím příliš nevede a svoji pozici si chtěly vylepšit proti předposlednímu celku tabulky. To se jim taky podařilo, měli v zápase silnou převahu a tu vyjádřily třemi góly. Brankář domácího týmu vychytal nulu a podržel svůj celek. Díky třem bodů jsou Plzeňští již šestí.